NK Imotski 1991Vinko Malenica je realizirao što je obećao nakon što je Dinamo preuzeo školu trećeligaša Imotskog

U Imotskome je s radom krenuo nogometni klub ‘Imotski 1991.’. na čelu mu je Vinko Malenica, koji je tako održao obećanje dato nakon što je trećeligaš Imotski dogovorio da Dinamova struka preuzme kontrolu nad omladinskom školom kluba

Rekao je tada Malenica da će osnovati novi klub, a s obzirom da je imao podršku velike većine roditelja, napravio je i taj veliki korak. ‘Imotski 1991.’ također ima treninge i u Gospinu Docu, a najmlađe kategorije vježbaju i na igralištu u centru ‘Joško Novović Tuta’.

Kompletnu vratarsku opremu donirao Renato Buntić iz ‘Stuttgarter Torwartschule

Novi klub je krenuo s kategorijama kadeta, pionira i mlađih pionira, te po dvije kategorije početnika. Malenica je jučer bio na Poljudu, gdje je imao sastanak s Hajdukom. Formalno suradnje još nema, ali otišao je zadovoljan razgovorom. S obzirom da počinje sasvim od početka, obradovali su ga ‘bijeli’ sa 24 nove lopte pa su djeca već na prvom treningu u Gospinu Docu s niima pozirala.

No, to nije sve, mnogi su skloni ovom novom klubu koji je već privukao velik broj djece Imotske krajine, pa izdvajamo da je kompletnu vratarsku opremu donirao Renato Buntić iz ‘Stuttgarter Torwartschule’.

Stari klub Imotski dogovorio je službeno potpisivanje suradnje s GNK Dinamo za 16. kolovoza u 14 sati u klupskim prostorijama, no ovaj novi očekuje da će biti dominantan u radu s mlađim dobnim uzrastima. Za početak su stigle lopte, a naručeni su i dresovi crne boje.

Rekvizita još uvijek fali, ali velik je entuzijazam u novoosnovanom klubu te vjerujemo da ćemo još dosta čuti za ‘Imotski 1991.’ kad otpočmu prvenstvena natjecanja i turniri na koje očekuju da će ih se pozivati po Dalmaciji i šire.

Izvor: Dalmatinski portal

NK Imotski 1991 dresovi