Novi uspjesi: Škola u Imotskom sudjeluje u programu razmjene učenika i profesora

Obrtničko-industrijska škola iz Imotskog nastavlja s uspješnim prijavama na natječaje Agencije za mobilnost i projekte EU

Odobrena je financijska potpora u iznosu od 7.036,00 € za projekt ”Inovativne metode poučavanja za bolje obrazovne rezultate i profesionalni razvoj” u sklopu programa Erasmus+ KA1 za područje odgoja i općeg obrazovanja. Unutar projekta 4 djelatnika odlazi na mobilnost u Švedsku gdje će promatrati rad svojih kolega u dvjema različitim obrazovnim ustanovama kroz job-shadowing.

Tako je i ove godine projektni tim škole, na čelu sa projektnom koordinatoricom Zoricom Kujundžić i Zrinkom Jonjić, te uz podršku ravnatelja Nediljka Biočića, prijavio dva nova projekta i oba su prihvaćena.

Glavni cilj projekta je usavršavanje nastavnika u inozemstvu i poticanje cjeloživotnog učenja kod djelatnika naše škole. Specifični ciljevi projekta su poboljšanje ICT i jezičnih vještina, upoznavanje novih metoda poučavanja u općim i stručnim predmetima, razvoj didaktičnih i metodičkih vještina i kompetencija, poboljšanje vještina upravljanja projektima, jačanje upravljačkih kompetencija naše škole, uspostavljanje suradnje sa drugim europskim školama i ustanovama kroz KA1 i KA2 projekte.

Nastavnici koji idu na mobilnost će stečene vještine inkorporirati u rad vlastite škole, kako bi se poboljšala kvaliteta odgojno-obrazovnog rada.

Nositelj projekta je Obrtničko-industrijska škola, a partneri na projektu su Srednja strukovna škola iz Makarske i Srednja škola Tina Ujevića iz Vrgorca. U sklopu projektaukupno 31 učenik iz sve tri škole odlazi na stručno usavršavanje u Portugal, Italiju i Španjolsku. 

Prva skupina od 9 učenika odlazi na mobilnost u Evoru u prosincu 2018. godine, a usavršavanje će trajati tri tjedna.

Druga skupina od 9 učenika odlazi na mobilnost u Bragu, Portugal u veljači 2019. godine, a usavršavanje će trajati dva tjedna.

U travnju 2019. 5 učenika ide na mobilnost u Italiju, a 8 učenika u Španjolsku. Usavršavanje će trajati dva tjedna.

Cilj ovog projekta je poboljšanje vještina u struci kroz rad u stranoj ustanovi, stjecanje kulture rada po europskim standardima, razvoj kritičkog mišljenja i jezičnih kompetencija, te povećanje izgleda za zapošljivost.

Izvor: Dlamacija news

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.