Obilježena sedamnaesta godišnjica smrti Vlade Gotovca

Vlado GotovacPredstavnici Udruge Vlado Gotovac jutros su položili cvijeće i zapalili svijeću kod spomenika Vladi Gotovcu u povodu 17. godišnjice smrti ovoga književnika i političara. Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Don Mihovil Pavlinović održat će se prigodna večer sjećanja pod nazivom “Moj obračun s njima”.

O liku i djelu velikog Vlade Gotovca govorit će prof. Dragutin Koštro, prof. Mara Pezo i Toni Garac. Imoćani će se na ovaj način ponovno prisjetiti svog znamenitog sumještanina čiji je život i političko djelovanje obilježilo hrvatsku noviju povijest. U nedjelju je u župnoj crkvi Svetoga Franje u Imotskom, služena sveta misa zadušnica za Vladu Gotovca.

Profesorica Pezo će o Gotovcu govoriti u večerašnjoj emisiji Lipi naš rvatski. Emisija je na programu od 18 sati i 10 minuta.

Gotovca se prisjetili učenici Osnovne škole Josip Vergilije Perić

Prigodnim programom ispred poprsja Vlade Gotovca, smještenoga ispred njihove škole, učenici i profesori Osnovne škole Josip Vergilije Perić prisjetili su se ovoga velikoga književnika, esejista, novinara i političara. Nakon paljenja svijeća i polaganja vijenaca ispred biste, učenici su pročitali prigodne tekstove.

Imoćani se prisjetili Vlade Gotovca

Imoćani su se prisjetili svog znamenitog književnika i političara, domoljuba i liberala  Vlade Gotovca na održanoj večeri sjećanja pod nazivom “Moj obračun s njima”, u povodu njegove 17. godišnjice smrti. Toni Garac je u uvodnoj riječi naglasio kako je Gotovac naš, iako ga svi svojataju. Politički život Vlade Gotovca, istaknuo je Garac, ostavio je neizbrisiv pečat u novijoj hrvatskoj povijesti. Pamtit ćemo ga kao domoljuba, liberala i poštenog političara čiji će stavovi, energija i govorništvo biti ponovno aktualni.

Prof. Mara Pezo dotaknula se književnog djelovanja Gotovca i primijetila kako baš Gotovac, kao jedan od rijetkih u javnom životu, ne govori strane riječi, nego govori hrvatskim jezikom i na taj način ga duboko afirmira.

Povijesni presjek, život i političko djelovanje komentirao je prof. Dragutin Koštro naglasivši Gotovčevu žrtvu za Hrvatsku. Komunistički režim nije ubio nacionalni osjećaj kod Gotovca, kaže Koštro zaključivši da ćemo Vladu pamtiti po mnogome, a ponajviše po poštenju, principijelnosti i žrtvi za Hrvatsku.

Radio Imotski

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here