OBITELJ BULJAN-FRANCESCHI, IMOTSKI

  GORAN JE ZAKON

Pratim koliko mogu, sva sportska zbivanja kod nas, veli Olga, a posebno na prostorima naše županije, a kako i ne bi kada od ove četvorice jer je Mislav u Zagrebu, stalno netko "visi" za televizorom ili čita sportsku rubriku Slobodne Dalmacije. Tako sam se i ja uključila u izbor najboljeg sportaša Dalmacije pa je moj glas ponajprije otišao Blanki Vlašić, onako po ženskoj liniji

SLOBODNA U POSJETU                    Piše: Braco ĆOSIĆ

Biranje dalmatinskog sportaša godine, dakako, i među čitateljima Slobodne Dalmacije u Imotskom je izazvalo ogromno zanimanje. Svi se slažu u jednom, a to je da ovakve ankete u kojima čitatelji sami odlučuju o najboljem sportašu, sportašici i klubu i jesu najrealnije. Posjetili smo jednu od imotskih obitelji vjernih čitatelja Slobodne Dalmacije a posebno redovitih kada je u pitanju glasovanje za izbor najboljeg sportaša Dalmacije. I kako se ono kaže "kuda će suza nego na oko" tako smo porazgovarali sa članovima obitelji Buljan-Franceschi po mnogo čemu najsportskijoj obitelji u Imotskom.
Članovi obitelji Buljan-Franceschi u ImotskomMajka Olga nekada je i sama bila vrsna sportašica, rukometašica i atletičarka u gimnazijskim ekipama u Imotskom, pa joj je svakako uža specijalnost ženski sport. Najstariji sin Ivica profesor je fizičkog odgoja na imotskoj Ekonomskoj srednjoj školi, državni reprezentativac u slobodnom penjanju, član prve Cro-chalenger momčadi Hrvatskoj, isto tako poznati košarkaš i plivački maratonac. Mario je pak još uvijek aktivni nogometaš NK Vinjana člana prve županijske lige i jedan od najdiscipliniranijih i najuzornijih sportaša Imotskog. Vjekoslav je trenutačno pred završetkom studija fizičkog odgoja u Splitu, aktivni košarkaš, a najmlađi Trpimir je prvi strijelac pionirske lige u Imotskoj krajini.
Kada se k tome pridoda da je još jedan brat Mislav bio član prve momčadi KK Zrinjevac onda boljih sugovornika barem što se sporta tiče i nismo mogli pronaći u Imotskom.
Pratim koliko mogu, sva sportska zbivanja kod nas, veli Olga, a posebno na prostorima naše županije, a kako i ne bi kada od ove četvorice jer je Mislav u Zagrebu, stalno netko "visi" za televizorom ili čita sportsku rubriku Slobodne Dalmacije. Tako sam se i ja uključila u izbor najboljeg sportaša Dalmacije pa je moj glas ponajprije otišao Blanki Vlašić, onako po ženskoj liniji. Osobno mislim da će za godinu-dvije to biti najbolja skakačica u vis na svijetu. Od muških glas dajem Ivaniševiću ali je i Stipe Pletikosa dobar.
Ivanišević je zakon za ovu godinu, jer je osvajanjem Wimbledona postigao uistinu mnogo, veli Ivica. Što se momčadi tiče rukometaši Metković Jamba su uistinu najbolji baš kao i mlade odbojkašice Kaštela. A kod žena moj favorit je Blanka Vlašić.
Za Marija pak, Ivanišević je zakon, metkovski rukometaši, kaštelanske odbojkašice i Vlašićka također su na prvom mjestu baš kao i kod brata Ivice, dok je najmlađi Trpimir za najbolju momčad proglasio pogađate, Hajduka, jer kaže da će u finišu preteći Zagreb i sve ostale. Stipe Pletikosa je u njega ispred Ivaniševića, a kod žena dijeli ukus majke i braće, navija za Blanku Vlašić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here