48-GODIŠNJI splitski glumac Josip Zovko poginuo je jučer oko 15 sati na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo na način da je iz za sada neobjašnjivih razloga svojim Alfa Romeom splitskih oznaka prešao na suprotni kolnički trak u blagom zavoju.

U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u mercedes imotskih registarskih oznaka kojim upravlja M.G., a koje se normalno kreće svojim prometnim trakom u trenutku udara Zovkova vozila u njegovo, javlja Slobodna Dalmacija.

Zovko je siline udara poginuo na licu mjesta, a ozlijeđeni M.G je prebačen najprije u Dom zdravlja Grude, a potom i u SKB Mostar gdje je hospitaliziran.

Zatražena obdukcija

Tijelo pokojnog Zovka je odmah nakon nesreće prebačeno u mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru, a sutra će se obaviti obdukcija nakon koje će se doznati od kojih jeZatražena obdukcija ozljeda preminuo splitski glumac imotskih korijena.

Po nalogu dežurnog istražitelja oba vozila hrvatskih reg. oznaka koja su sudjelovala u nesreći prebačena su u prostor PU Grude gdje će se ovih dana obaviti vještačenje oba vozila.

Tek kada se obavi obdukcija, moći će se organizirati sprovod pokojnog Zovka.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here