U prepunoj dvorani gradskog kina u Imotskom sinoć je obilježena 28. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice za grad Imotski i općine Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci, Zagvozd, Lovreć, Lokvičići i Cista Provo, a samu svečanost uveličali su i brojni dužnosnici ove stranke uključujući potpredsjednika Vlade Krstičevića, ministra Kujundžića, ministra Pavića, župana Bobana, međunarodnog tajnika HDZ-a Mira Kovača te brojne saborske zastupnike predvođene domaćim Antom Babićem.

Nakon odavanja počasti hrvatskoj himni koju su izveli članovi Gradske glazbe Imotski prvi na govornicu je izašao domaćin, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić koji je sve nazočne pozvao na zajedništvo i jedinstvo te istaknuo kako nikada neće iznevjeriti građane Imotskog. Posebno upečatljiv govor bio je odaslan od strane načelnika općine Zmijavci Miroslava Karoglana koji je ispred utemeljitelja podsjetio na teške trenutke osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini u vremenu kad je ta stranka bila okarakterizirana kao stranka opasnih namjera. Posebno se okrenuo budućnosti te zamolio sve mlade da ne napuštaju “zemlju natopljenu krvlju hrvatskih sinova; ne odlazite izgrađivati tuđe zemlje i tuđe krajeve”, a potom je pozvao Vladu Republike Hrvatske da Imotsku krajinu izvuče iz prometne izoliranosti kroz izgradnju brze ceste Zagvozd – Imotski.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE S PODRUČJA ŽUPANIJE

Župan Boban istaknuo je kako je HDZ stožerna stranka hrvatskog naroda jer počiva na tri temelja: program, članstvo i ljubav prema domovini. Istaknuo je županija napraviti sve da zadrži mlade na ovim prostorima, a najavio je kako će iduće školske godine sva osnovnoškolska djeca imati besplatne udžbenike na području Splitsko-dalmatinske županije.

OTVARANJE CENTRA “SLAVA RAŠKAJ”, OSLOBAĐANJE TUNELARINE I DNEVNA BOLNICA U ZAGVOZDU

Skupu su se obratili i Ante Sanader, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, a potom i saborski zastupnik Ante Babić koji je kazao kako Vlada radi sve napore kako bi se pomoglo Imotskoj krajini. Kazao je kako je Hrvatska prvi put od svoje neovisnosti u suficitu te o poboljšanju kreditnog rejtinga naše domovina, a istaknuo je kako je sva potrebna dokumentacija za izgradnju brze ceste Zagvozd – Imotski već u proceduri i da će se i navedena prometnica realizirati.

Od riješenih zadataka od prošlih lokalnih izbora rekao je da je ispunjeno obećanje otvaranja centra “Slava Raškaj” u općini Podbablje koji je financirala Splitsko-dalmatinska županija i resorno ministarstvo te oslobađanje tunelarine kroz tunel Sv. Ilija koji je i građen za razvoj gospodarstva te skorašnje radovi na dnevnoj bolnici u Zagvozdu!

Ministar Marko Pavić koji je porijeklom iz Ričica također je govorio o mjerama Vlade koje se odnose na zapošljavanje mladih te istaknuo daljnje pomoći posebice u rješavanju trajne nezaposlenosti na ovim područjima.

Izaslanik premijera Plenkovića, koji nije mogao doći zbog bolesti, bio je Milan Kujundžić koji je istaknuo: “Ne smijemo živjeti u prošlosti, nego iz prošlosti trebamo učiti. Treba zadržati ljude na ovom tlu i drugdje, kako žrtva onih koji su krvarili za ovu državu ne bi bila uzaludna. Mišljenja sam kako je veliki problem našeg društva izgubljen duh. Kao da smo možda negdje putem izgubili nadu i vjeru, a to ne smije niti tako”.

Nakon njega skup su pozdravili i general Krstičević koji je istaknuo kako je istaknuo hrabrost Imoćana u Domovinskom ratu, a potom i sve napore koje ulaže kako bi vratio dostojanstvo hrvatskoj vojniku te kazao kako je otvaranjem vojarni u Sinju i Vukovaru stvoreno još radnih mjesta. Na skupu je istaknuto kako su u proračunu odobrena sredstva za gradnju nove zgrade Policijske postaje u Imotskom.

Za kraj je govorio Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, a njegov govor bio je popraćen burnim pljeskom.

Za glazbeni dio pobrinula se izvrsna klapa Sv. Mihovil- Proložac.

Izvor: Podbablje portal

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here