Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je danas iz Sofije dobre želje u Soči gdje u subotu hrvatska reprezentacija igra susret četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Rusije, dodajući da je odlična odluka predsjednice da nazoči tom meču.

“Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji”, rekao je Plenković novinarima u Sofiji gdje sudjeluje na summitu inicijative 16+1, zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Pogledajte veliko slavlje u svlačionici Hrvatske:

Rekao je i kako smatra da je “odlično da predsjednica ide” i da je to “jako dobra odluka”, ali je isto tako izrazio nadu da će Hrvatska proći dalje pa bi onda u Rusiju mogli otići i drugi hrvatski dužnosnici.

“Ja se nadam da ćemo mi ići dalje pa da će biti prigode da i neki drugi od nas odu”, kazao je Plenković nakon susreta s kineskim premijerom Li Keqiangom.

“Ako pobijedimo sutra bit će još najmanje dvije utakmice pa ćemo to onda sigurno iskoristiti”, naglasio je.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da će na subotnju četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju otputovati redovnom linijom i da će trošak putovanja za cijelo izaslanstvo biti oko 40 tisuća kuna.

Državnim zrakoplovom Plenković je doputovao u Sofiju na summit zemalja srednje Europe i Kine.

“Poštujem činjenicu da premijer odlazi u Sofiju, da ima obveza. Otići ćemo komercijalnom linijom. To nije ništa neuobičajeno. Ja sam i u državne posjete, primjerice u Italiju ili u Iran, odlazila komercijalnim linijama”, rekla je predsjednica i dodala da je putovanje redovnom zrakoplovnom linijom ionako jeftinije nego korištenje državnog zrakoplova.

Ona će se prije utakmice Rusije i Hrvatske susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Ova plavokosa hrvatska navijačica zapela je za oko fotoreporterima:


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here