Smartphone facebookDa aplikacije zahtijevaju radnu memoriju, nije nikakva novost kao i činjenica da što više aplikacija imate intaliranih, to je vaš smartphone sporiji.

Međutim, Facebookova aplikacija u toj potrošnji RAM-a je neslavni prvak zbog čega portal AndroidPIT savjetuje momentalno brisanje. Za to nudi tri (vrlo dobra) argumenta.

1. Crpi resurse

Facebook aplikacija je već neko vrijeme veliki potrošač, no uspoređujući ga s drugim aplikacijama, Facebook zahtijeva znatno više RAM-a, a tu je i problem bržeg pražnjenja baterije. Deinstalacijom Facebook aplikacije produžit ćete životni vijek baterije.

2. Mobilna verzija Fejsa je sjajna

Jednostavno izbrišite Facebook aplikaciju i koristite Facebook mobilnu stranicu koja ima nekoliko odličnih karakteristika. Prvo, prilikom prijavljivanja na Facebook, Chrome će vas pitati želite li primati push-notifikacije direktno s Fejsa. Ako ste za to, svakako ćete biti redovito obavještavani, čak i kada ne koristite preglednik.

Dizajn mobilne stranice je također vrlo dobar, dizajn je sličan, ali vam se video materijali neće automatski pokretati.

3. Unaprijedit će se performanse smartphonea

“Prije nekog vremena izbrisao sam aplikaciju Facebook za Android i nisam požalio. Koristim Facebook preko Google Chromea i performanse telefona kao i baterija su se primjetno poboljšali. Također, ugasio sam i obavijesti, pa mogu reći kako se lijepo odmoriti od te puste zvonjave kakva je bila dok sam imao aplikaciju – zaključuje autor članka na AndroidPIT-u.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here