Odustaje li Grad Imotski od objekata na Crvenom i Modrom jezeru?

crveno jezero objektiPrema ranije danim izjavama koje su dolazile iz Ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima Splitsko-dalmatinske županije, turističko-ugostiteljski objekti na Modrom i Crvenom jezeru izgrađeni sredstvima Svjetske banke, prvo će biti ponuđeni Gradu Imotskom na upravljanje, a ukoliko Grad ne pokaže interes isti će se dati u najam koncesionaru.

Iz Nezavisne liste mladih Mi za Im su aktualizirali to pitanje, a prenosimo priopćenje koje su nam poslali:

APEL I UPIT NEZAVISNE LISTE MLADIH MI za IM I GRADSKOGA VIJEĆNIKA MATE GUDELJA ZBOG KONCESIONIRANJA OBJEKATA U OKRUŽJU MODROG I CRVENOG JEZERA

– Naša politička organizacija preko svoga predstavnika u Gradskom vijeću Imotskoga na gore navedenu temu 17.2.2016. poslala je dopis gradskoj administraciji, u kojem se nalazio sljedeći sadržaj:

Poštovani,

Potaknut člankom Radio Imotskoga, u kojem se navela izjava dionika Ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima naše Splitsko-dalmatinske županije, gdje pak stoji da će turističko-ugostiteljski objekti, izgrađeni sredstvima Svjetske banke, nakon dovršetka biti ponuđeni Gradu Imotskom na upravljanje, a da ako Grad to ne preuzme, biti ponuđeni koncesionaru, obraćam Vam se s pitanjem što će se dogoditi s popratnim objektima oko Crvenog i Modrog jezera?

Nisam želio ishitreno dizati medijsku buku, nego direktno od Vas dobiti službenu informaciju, o čemu se radi. Iz ove izjave, za koju ne mogu tvrditi da je istinita, proizlazi sumnja u sposobnost Grada da gospodari ovim perspektivnim uslužnim objektima. Možda čak i to da je Grad procijenio da isti nisu samoodrživi i rentabilni.

Hoće li Grad rečene komplekse preuzeti u korištenje i koliko će se u tom slučaju zaposliti ljudi?

– Na navedeni dopis nitko se iz Grada Imotskoga nije udostojio niti bilo kako odgovoriti, u gotovo mjesec dana od slanja akta. Ovim putem izražavamo zabrinutost, zbog ne samo takvoga neprofesionalnoga i netransparentnoga razvoja događaja, nego i mogućih zakulisnih igara i pogodovanja određenom privatnom kapitalu, koji bi crpio javno dobro, umjesto da korist ima lokalna zajednica. Pozivamo odgovorne i mjerodavne na očitovanje i reakciju u maniri dobroga gospodara.

S poštovanjem i pozdravom,

MATE GUDELJ, vijećnik NLM MIzaIM

Stoga i nas kao lokalni medij zanima odustaje li Grad Imotski od upravljanja objektima na Modrom i Crvenom jezeru i koji su razlozi tome?