{sidebar id=4}Imotski trgovci tvrde da se osjeća lagani porast prometa, posebno robe široke potrošnje – U Sovićima i drugim pograničnim šoping centrima trgovci otpustili više do 100 djelatnika zbog smanjenog prometa

Piše: Braco ĆOSIĆ


IMOTSKI – Nakon tridesetak dana od uvođenja posebnog carinskog režima na hrvatske proizvode od institucija Federacije BiH te protumjera hrvatske Vlade u zaštiti svojih proizvoda, drastično se izmijenilo stanje na graničnim prijelazima prema susjednoj Bosni i Hercegovini, posebice u mnogim prodavaonicama u Hercegovini. Promet je u trgovačkim šoping-centrima u Sovićima, kao i drugdje, u Prodexu, Vokić tradeu i Ga-Giju, smanjen za oko 70 posto! Potvrda ovome su i prva opuštanja djelatnika ili njihovo upućivanje na čekanje. Samo u 50-ak prodavaonica uza samu granicu posljednjih je dana otpušteno ili poslano na čekanje više od 100 djelatnika.
Zamjetno je i smanjenje broja vozila sa ST, ZD ili ŠI registracaijama kojih je, posebice u dane vikenda, ispred prodavaonica znalo biti nekoliko stotina. Danas parkinzi zjape prazni, dok se na graničnom prijelazu u Vinjanima Donjim bilježi također očit pad prometa, posebice osobnih automobila.
– Dok prodavaonice uz granicu u Hercegovini gube promet, dotle se u imotskim trgovinama osjeća lagani porast – kažu trgovci – od 10 do 15 posto, posebno u prodavaonicama robe široke potrošnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here