Na facebook profilu Oldtimer cluba Imotski objavljeno je da se u subotu 17. ožujka održava godišnja skupština kluba.

Kako kaže njen predsjednik Ivan Topić Nota, na skupštini će se raspravljati o izgradnji spomenika Mercedesu ali i o izložbama oldtimer vozila u 2018. godini.

Skupština se održava u Pučkom otvorenom učilištu s početkom od 19 sati.

Imotski će podići spomenik svom ljubimcu – Mercedesu

Da je Imotski hrvatski grad Mercedesa znaju svi. Neki kažu i kako nigdje nema toliko Mercedesa po glavi stanovnika koliko ih ima u Imotskom. Kako bi dokazali svoju ljubav prema tom njemačkom automobilu, u srcu Dalmatinske zagore spremaju nesvakidašnji pothvat.

Ispred svake kuće ili u garaži – Mercedes. Dobrodošlica je to u Imotsku krajinu. Kultni njemački automobil, ili kako mu Imoćani tepaju Merđo, u ovom bi gradu uskoro mogao dobiti i svoj spomenik.

“Mi smo zamislili da to bude od imotskoga kamena, jedna linija 115, u prirodnoj veličini plus troškovi od otprilike 200 tisuća kuna. Po meni to nije puno, financirat će se od sponzora”, rekao je Ivan Topić, predsjednik Kluba oldtimera Imotski.

Čeka se odobrenje gradskog vijeća, a s gradnjom bi započeli oko Božića na mjestu starog autobusnog kolodvora s kojeg su njihovi očevi i djedovi, trbuhom za kruhom, odlazili na put za Njemačku i vraćali se upravo s Mercedesom.

“To je bio simbol uspjeha, simbol moći, došli su se predstaviti i nisu se pokajali što su uzeli te aute, danas smo mi naslijedili te aute, isti su kao u ono vrijeme, iz 70-ih i 60-ih godina”, rekao je Topić, a o tome svjedoči i njegov džip kabriolet, Mercedes G klase iz 1978. godine, jedan od najstarijih na svijetu.

Za Imoćane vrijedi ona – Mercedes je Mercedes, sve drugo su automobili.

“To je tako za većinu, mladost želi polagati samo na Mercedesima, ni ja nisam htjela ništa drugo nego Mercedes”, rekla je Matea Topić.

Ovi limeni ljubimci oduševljavaju i turiste.

“Meni je ovo veoma interesantno zato što je moj brat imao isti model ovog automobila i kada smo bili djeca mi smo se u njemu vozili. Mislim da Imotski zaslužuje spomenik Mercedesu”, smatra Martha iz Švedske.

Ideju o spomeniku pozdravljaju i ostali Imoćani.

“To je zaštitni znak svake imotske obitelji, ali i zbog toga što će to sigurno doprinijeti razvoju turizma imotske krajine”, rekao je Josip Šerić iz Imotskog.

Poduzetni kakvi jesu, ovi Imoćani ne namjeravaju stati samo na tome. Uskoro im stižu i ljudi iz Mercedesa. Pokušat će ih nagovoriti da u Imotskom otvore proizvodni pogon.

Izvor: N1

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here