OLIMPIJADA Najbolji poznavatelji vjeronauka dolaze iz Splita i Zmijavaca

vjeronaucna

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za srednju i osnovnu školu svečano je jutros otvorena u Gradskom kinu u Imotskom. Natjecatelje i uzvanike pozdravili su prigodnim riječima izaslanik nadbiskupa mons. Marina Barišića, don Josip Periš; pročelnik za obrazovanje i šport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić, zatim Ilija Krišto te ravnateljica OŠ Stjepana Radića, prof. Monika Pavlović; imotski župnik fra Kristijan Stipanović i Grgo Nikolić u ime Grada Imotskog.

Tema ovogodišnje olimpijade je „Brak i obitelj u Božjem naumu“, a natjecalo se više od stotinu mladih iz 10 srednjih i 21 osnovne škole s područja Dalmacije. Natjecanje je sastavljeno iz tri dijela: pisani, tombola i milijunaš, a na državno idu pobjednici svih nadbiskupija te neke ekipe birane prema kriteriju izvrsnosti.

U kategoriji osnovnih škola pobjedu je odnijela splitska OŠ Sućidar s osvojenih 97,75 % bodova, dok je drugo mjesto pripalo OŠ Zmijavci (95,25 %) koja se sa svojom mentoricom Andrijanom Bagarić uistinu dobro pripremila za ovo natjecanje. Treći su bili natjecatelji iz OŠ Tučepi (95 %). Domaćin, OŠ Stjepana Radića iz Imotskoga, zauzela je 8. mjesto. Treća gimnazija iz Splita pobjednik je u kategoriji srednjih škola, a od naših škola najbolje plasirana je Ekonomska na 6. mjestu.

Priređen je i prigodni kulturno-zabavni program, a uz druženje i pjesmu mladi su natjecatelji sa svojim vodstvima uspjeli posjetiti i prirodne znamenitosti Imotske krajine. (in)