Mačka koja je prije tjedan dana nestala iz svoga doma u Selcima na Braču dočekala je kraj kakav nikako nije zaslužila.

Kad su je nakon četiri dana pronašli volonteri udruge Bračke šape, nesretna životinja je bila unakažena i zatvorena u dvorani Sokolana da “crkne u miru”. Umjesto u svom krevetiću, mlada maca je posljednje dane provela u agoniji, prepuna rana i crva koji su jeli odumrlo tkivo. 

– Vidjela sam je na slici prije nego su krenuli, ali pravi šok je uslijedio kad je došla kod mene. Ne mogu puno o detaljima, ali imala je ranu veličine manjeg dlana posred leđa, odumrlo tkivo, bila je prepuna crviju koji su se migoljili, izlazili iz svakog otvora na njenom malom tijelu… Teško je disala jer su i pluća bila probijena, piše volonterka koja je pokušala spasiti mladu mačku.

Nažalost, nije bilo pomoći i lokalni veterinar joj je morao skratiti muke.

– Pokušali smo nešto, ali sve je to bilo ništa… Maca koja je prije živjela životom kraljice sada se borila za svaki udah… Maca je napokon našla svoj mir, a mi? Bezbroj je pitanja u mojoj glavi. Kome je smetala jedna mala maca koja je imala svoje skrbnike? Da li je ovo djelo (ne)čovjeka ili neke druge zvijeri? Ako Vas sad zamolim da mi u inbox dojavite ako znate tko je počinitelj, znam da neću dobiti potrebnu informaciju, jer prijateljstvo i dobrosusjedske odnose treba svakako sačuvati, pogotovo s takvim monstrumima, tako to kod nas funkcionira piše u potresnoj objavi Bračkih šapa.

 Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here