Općina Podbablje pristupa LAG-u ADRION

podbabljeLokalna akcijska grupa (LAG) ADRION uspješno djeluje već tri godine na području gradova Makarske i Vrgorca te općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Gradac, Zadvarje, Šestanovac i Zagvozd. Trenutno je u procesu proširivanje LAG-a Adrion na područje Omiša i Imotskog te svih općina Imotske krajine.

Važnost i beneficije priključivanja LAG-u je već u kolovozu prošle godine prepoznala Općina Podbablje, a načelnik Mario Ujević nam je rekao kako je to veliki korak u razvoju ruralnih područja. „Priključivanje LAG-u je samo jedan u nizu pozitivnih koraka kojima trenutno kroči naša općina. Članstvo u LAG-u nam omogućuje i olakšava apliciranje na mnoge natječaje na nacionalnoj razini, ali i na EU natječaje. Također, članstvo nas obvezuje na aktivno sudjelovanje i partnerstvo s drugim lokalnim zajednicama, što u konačnici vodi prema održivom razvoju“  – kazao je Ujević.

Svrha postojanja i aktivnosti LAG-a Adrion je provođenje zajedničkih aktivnosti prikupljanja sredstava u cilju unaprjeđenja kvalitete života, ojačavanje gospodarskog okružja, poboljšanje stanja prirodnog i kulturnog nasljeđa, jačanje kapaciteta zapošljavanja i poticanje društvenog razvoja unutar ruralnih zajednica.

Priključivanje naših općina LAG-u nije samo veliki korak, to je napokon „korak s vremenom“.

Marija Lozo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here