Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća i konkretne odgovore

Ivica Kukavica

Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća i odgovore na konkretna pitanja. Objavio je to nezavisni kandidat za gradonačelnika Ivica Kukavica na svojoj facebook stranici. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kako je prošlo već 70 dana od lokalnih izbora, a još uvijek nema nikakve inicijative od strane gradskih vlasti za konkretnim prijedlozima, projektima ili rješenjima, oporbeni vijećnici su se s pravom počeli pitati što se događa u Gradskom poglavarstvu grada Imotskog.

Sve je izvjesnije da je program lokalnog HDZ-a bio hrpa lijepih obećanja, bez volje, sposobnosti i znanja da se bilo što od toga realizira. Kako se gradonačelnik i njegovi suradnici još uvijek ne snalaze ili izbjegavaju odgovornost prema građanima, oporbeni vijećnici ne žele iznevjeriti povjerenje koje su im dali brojni građani, te stoga traže da se sazove sjednica Gradskog vijeća grada Imotskog i da se žurno, bez odgode, otvore najosjetljivije teme od interesa za građane Imotskog, a to su:

1. Izvješće o financijskom stanju grada Imotskog,
2. Izvješće o “LAG-u Adrion”, te planiranim i realiziranim projektima,
3. Izvješće o poslovnoj zoni u Vinjanima Gornjim i planovima gradske uprave s istom,
4. Rebalans proračuna s ciljem iznalaženja sredstava za kupnju ili sufinanciranje udžbenika za osnovnoškolce,
5. Izvješće o gradskom dječjem vrtiću (broj neupisane djece, cijena smještaja, sastav upravnog vijeća, koeficijenti i iznosi plaća teta i pomoćnog osoblja i dr.).