Priručnik: Osnove Barenja by Boško Jović - Jelena RozgaMalo o načinu kako započeti razgovor s djevojkom u kafiću… Znači, do ovog trenutka ste već trebali biti pijani… Ako niste, ostavite priručnik i nalijte se! Ovo se radi samo kad ste pijani! E sad, dogodio se jedan od gore navedenih scenarija (osim onog zadnjeg) i napokon ste odlučili prići odabranici srca svoga te je zadiviti svojom iskrenošću. Sad se treba dogoditi ona ključna stvar koja će u velikoj mjeri odrediti uspjeh barenja – morate smisliti prvu rečenicu!

I u pravu ste, to je najteži dio posla… Znači, potrebno je mladoj dami postaviti neko pitanje. Ne mogu dovoljno naglasiti riječ ‘PITANJE!’ Biseru, ako upadneš mladoj dami s PITANJEM, ona će možda odgovoriti na njega i možda imaš šanse za nastavak razgovora! Ako upadneš s nekom izjavom ili nekom glupom rečenicom koja ne zahtijeva odgovor, samo će reći ‘OK’ i nastaviti pričati sa svojim prijateljicama! PITANJE!!! Ne možeš joj upasti i reći da misliš da je laminat na podu kvalitetan! Nakon što ste smislili to pitanje i prišli ženi svog života, dogodi se jedna od ove 4 stvari:

1) Mlada vas samo pogleda onim tužnim pogledom (znate taj pogled?) i nastavi pričati sa svojim prijateljicama. Samo se okrenete, vratite se ekipi, nešto promrmljate o njoj i nastavite piti i čekati iduću…

2) Drugo, a ovo mi je najdraže… Nakon što postavite pitanje, samo vas pogleda, odmjeri od glave do pete, izusti ‘aha’, zakoluta očima i nastavi pričati sa svojim prijateljicama. Rezultat je na prvi pogled isti kao kod prvog scenarija, ali ipak nije ni sličan!
U prvom scenariju vas je mlada dama pogledala, čula vaše pitanje, ali nije rekla ništa i vi ste to shvatili kao znak da nije zainteresirana za vas. I to je bilo to. U drugom scenariju ono ‘aha’ i kolutanje očima je značilo: ‘Koji si ti jadnik, nemaš curu i smišljaš ovdje kako da meni upadneš, jadniče jedan, zar stvarno misliš da bi ja ikada mogla i popričati s tobom, odvratna pijana spodobo, gadiš mi se i ti i svi muški koji kao ti žele zadiviti cure kad su pijani jer nemaju hrabrosti prići im trijezni.

Zato i nemaš curu, kretenčino jedna! Prezirem tebe, tvoje prijatelje, tvoj rodni kraj i motiku kojom kopaš, a svojim ponašanjem si dokazao da imaš inteligencije taman toliko da je jedino što možeš znati raditi – kopati. I kakvo je to pitanje, zar si toliko malouman da nisi mogao smisliti nešto originalnije nego misliš da sam ja toliko očajna pa ću pasti na toliko glupu i šugavu priču. Cure nisu glupe, mi želimo nekog s kim ćemo moći pričati o nečemu drugom osim o nogometu i pivi. Želimo duge šetnje po plaži, želimo gledati zalazak sunca, želimo romantične večere uz svijeće, želimo puno toga. Šta od toga ti meni možeš ponuditi? I kako se to oblačiš?

Zar ne znaš da ne možeš nositi takav remen s tom košuljom? Ili ti moram sve nacrtati? Tko ti je pravio tu glupu frizuru? Vidiš moje frizure? Bila sam ti u frizera jutros, naručio me u 9, ali nisam znala ubaciti u prvu brzinu pa sam došla tek u 11 i 30. I on je bio ljut na mene što toliko kasnim. Kad bi barem on znao koliko je nekada teško ubaciti u prvu brzinu. Oh… I da znaš što mi se još desilo. Onaj mjenjač, na njemu sam slomila nokat. A jučer bila na noktima 4 sata, naplatila mi 430 kuna nokte.

Pa sam danas opet morala ići na nokte. Dva sata mi je popravljala puknuti nokat. A jesu mi lijepi nokti. Jesi li primijetio moje nokte? Kako nisi? Gadiš mi se zbog toga što nisi primijetio moje nokte! Zašto mi ne gledaš u nokte? IDIOTE, KAKO NE PRIMJEĆUJEŠ MOJE NOKTE? AAAAAAAAAAAA!!!A dok sam se vozila na nokte, neki idioti su mi trubili cijelim putem jer sam se vozila malo na svojoj, a malo na suprotnoj strani ceste. Zar možete biti toliko glupi pa ne znate da nije jednostavno šminkati se, pričati na mobitel, depilirati se i čupati obrve dok voziš? Dobro da sam ostala živa, mogla sam sletjeti s ceste! I oni se našli meni trubiti, trebaju mi dati Oscara zato što sam ostala živa!

A tvoji prijatelji… Jesu li oni isto toliko jadni kao i ti ili si ti njihov vođa, a to bi značilo da si najnekulturniji, najnepismeniji, najgluplji od ove skupine jadnika pa su tebe poslali da pričaš sa mnom, a oni se rugaju s tobom? Zbog tebe i takvih kao što si ti cijeli je muški rod na lošem glasu… Ne, ne želim ništa s tobom, ti ljigavi, dvolični idiote! Gadiš mi se i volila bih da si mrtav!’ Ili nešto u tom stilu…

Sjećate se onoga kako ekipa ide u grad s ciljem da popiju što više, a da nitko ne povrati? Tip koji je upao nekoj mladoj dami s pitanjem i dobio ‘aha’ i kolutanje očima će se toliko naliti da će u jednom trenutku tijekom večeri pasti ispod šanka, njegovi prijatelji će ga iznijeti vani, donijeti mu vode, kasnije ga staviti u auto i dovesti kući, iznijeti ga iz auta i staviti u krevet, a njegovim roditeljima koji su se baš tada probudili reći da je pojeo pokvaren burek! I taj tip će sutra svojoj ekipi pričati kako je mogao još popiti, kako se svega sjeća, ali mu je došlo loše zato što je pojeo pokvaren burek (tako su mu bar rekli), a u biti zadnje čega se sjeća je ono kobno kolutanje očima!

3) Nakon što ste postavili to pitanje, ona se okrene, odgovori na njega, ali vidite da je ne zanimate, već jednostavno ta cura nema srca ubiti vas u pojam odmah, nego će vam nakon minutu ili dvije reći da je ne zanimate. I to je sasvim u redu. U ovom scenariju vaš ponos najmanje pati. Vratit ćete se svojoj ekipi i reći da ima dečka kojeg nema, stat ćete za šank i promatrat ćete svoje prijatelje i pitati se jesu li skužili da ste im lagali.

4) Ovo se događa kad priđete pravoj curi u pravom trenutku s pravim pitanjem. I ona odgovori na pitanje! I to ne onako usput, čak ste joj postavili zanimljivo pitanje i ona cijeni koliko ste truda uložili u smišljanje pitanja te okreće leđa prijateljicama i počinje pričati s vama! GREAT SUCCESS! Upravo ste učinili najteži korak u procesu barenja, imate njenu pažnju! Njoj ste zanimljivi, jer da niste, ponovio bi se scenarij broj 1 ili 2.

E sad, često se dogodi da muško ovdje zajebe! KAD SE MLADA OKRENE PREMA TEBI I POČNE PRIČATI S TOBOM, NEMOJ BULJITI U SISE! Dogodit će se ona situacija s početka priručnika (šamar!). I opet nećete bariti, a vaša ekipa će vam se toliko rugati da će vam ponos biti toliko povrijeđen pa ćete završiti kao onaj lik koji je dobio ‘aha’ i kolutanje očima. Znači, upasti pravoj, brižljivo odabranoj mladoj dami u pravom trenutku (ne prerano, niste dovoljno pijani, a ne prekasno, ona će brzo ići kući i ne želi da joj pokvarite zadnjih 10 minuta izlaska) s pravim pitanjem! I niste se ni snašli, a već barite!

Svi nastavci priručnika Osnove barenja:

Osnove barenja by Boško Jović (1. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (2. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (3. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (4. dio)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here