beer toast_copyMogao bih dva dana pisati upade koji ne upale, njih bar ima koliko vam srce želi. I mogao bih vam deset dana objašnjavati zašto koji ne upali. Ali neću. Ne da mi se… Ovdje su navedeni samo oni osnovni upadi koje uvijek možete iskoristiti ako želite bezuspješno upasti nekoj mladoj. Naravno, moguće su varijacije na svaki od njih ili kombinacije dva ili više od navedenih upada za barenja.

Evo još nekih upada koji ne pale:

• Imaš lijepe ruke, odlično bi izgledale u lisičinama.
• Moji roditelji su poginuli u prometnoj, na njih je naletio pijani vozač. Želiš li da izađemo koji put?
• Ti: ‘Mogu li se slikati s tobom?’ Ona: ‘Zašto?’ Ti: ‘Da pokažem Djedu Mrazu što želim za Božić!’
• Poderao bih te ko budala 100 eura.
• Razbaca bi te ko seljak balegu.
• (u sjedećem položaju) Inače nisam ovoliko visok, ali sjedim na novčaniku.
• Ej mala, ja sam Đelo Hadžiselimović, a ti si odabrana!
• Ti: ‘Ej mala, imaš li išta dalmatinskog u sebi?’ Ona: ‘Ne!’ Ti: ‘Bi li voljela imati?’
• Mala, sigurno te bole noge jer mi hodaš po mislima cijeli dan!!!

Stvarno, mogao bih nabrajati dva dana. Još nešto o završetku barenja… Ako pretpostavimo da si smislio nešto dovoljno zanimljivo da je zadržiš bar 20-ak minuta, a to nije bilo toliko dosadno da je prešlo iz zanimljivog u dosadno. Kao kod početka barenja, i ovdje ima par scenarija koji se mogu dogoditi. Ukoliko ode od tebe dok još nisi završio svoju priču, smatra se da je barenje bilo neuspješno i možeš se vratiti bezrazložnom oblokavanju. Ali za svaki od sljedećih scenarija si zaslužan (ili kriv) samo ti.

Ako si se našao uvrijeđen, zapitaj se: Da sam normalan bih li ovoliko vremena izdvojio na čitanje ovakvih gluposti?

Upamti, pristala je popiti s tobom piće, a to nije bilo bez razloga. Svidio si joj se… Ono što je vidila na prvi pogled, ocijenila je kao zadovoljavajuće, a i tvoje prvo pitanje (da popije piće s tobom) joj se činilo kao sasvim OK pitanje koje bi bilo koji normalan muškarac postavio bilo kojoj normalnoj curi. E, da, ne smije primijetiti da nisi normalan, inače neće pristati popiti piće s tobom. Ako si se našao uvrijeđen, zapitaj se: Da sam normalan bih li ovoliko vremena izdvojio na čitanje ovakvih gluposti?’

Ako odjednom ode od tebe, nešto si pogriješio. Inače ne bi otišla tek tako. Nakon što se vratila svom jatu, a ti svom krdu, više nemaš utjecaja nad onim što će ona zaključiti. Tek sad se prisjećaš što si joj govorio, kako nisi ubacio neku foru ili nisi ispričao onaj vic koji isto vjerojatno ne bi upalio, ali baš si ga mislio ispričati. No dobro, evo scenarija:

Osnove barenja – scenarij

1) Nije ni došla do svog jata, a već te je zaboravila. Ovo se najčešće događa. Bilo joj je zanimljivo (bar se tako činilo, možda je i glumila), slušala je malo tvoje gluposti, smijala se i to je bilo to. I pomiri se s tim!

2) Dok je odlazila od tebe, okrenula se da te još jednom pogleda. Ovo znači da si ipak ostavio neki dojam. Svidjela joj se tvoja priča, koliko god besmislena bila. Cijeni trud koji si uložio u smišljanje novih tema, a sve samo zato da je nasmiješ. Ako ishod barenja bude ovakav, to je odlično! GREAT SUCCESS! Svaki put kada izađeš u grad s ekipom, a u kafiću u kojem se nalazite nema djevojaka koje bi privukle tvoju pažnju, uvijek možeš otići do nje i bariti nju. Budi zadovoljan sobom.

3) Ovo se ponekad dogodi. Na rastanku je pokušaš još jednom nasmijati i kažeš nešto toliko glupo da ona zamahne nogom i… znaš kako ide dalje..

4) Ovo se jaaaaaaako rijetko događa! Dok je odlazila od tebe cijelim putem se okretala. Zabila se u konobara (jer je gledala u tebe), došla je do svojih prijateljica i (s pogledom prema tebi) im rekla kako se upravo nasmijala kao nikad u životu, kako misli da si stvarno super momak i da jedva čeka kad ćeš je opet počastiti pićem jer misli da bi tu moglo biti nešto više.

Oprosti curo, samo sam te bario

5) Ovo se nikad ne događa! Nakon što si priču priveo kraju i nekako joj dao do znanja da se može vratiti svome jatu, ona te moli da se ne odvajaš od nje, da si baš ti muškarac njenog života (pardon, smijem se dok ovo pišem pa možda bude koja greška), da želi s tobom provesti ostatak života, bla, bla, bla… Na ovo ti odgovoriš: ‘Oprosti curo, samo sam te bario.’ Ali nemoj se opterećivati ovim scenarijem, on se nikad ne događa.

Ako su se dogodili scenariji 1, 2 ili 3 – bario si! Ako su se dogodili 4 ili 5 – razgovarao si s njom! Što reći na kraju? Nešto pametno ili još koju glupost. Mislim da će se još koja glupost nekako bolje uklopiti u ovaj kratak pregled o osnovama barenja. Samo da mi se sjetiti još koje… Nije ni bitno, znate osnovne scenarije kako dolazi do pokušaja barenja, znate kako odabrati pravo prvo pitanje (ne, to nije želi li imati nešto dalmatinsko u sebi) i još dosta toga.

Mislite li da trebam malo smršati?

U biti, znate sve osim toga KAKO USPJEŠNO BARITI! To vam ne može nitko reći. Zašto? Zato što su žene toliko komplicirane! Uzmite 100 najpametnijih muškaraca na svijetu, dovedite pred njih jednu ženu. Neka ih ta žena upita: ‘Mislite li da trebam malo smršati?’ Njih 100 za 100 godina neće biti u stanju pronaći točan odgovor na to pitanje, pod pretpostavkom da je točan odgovor onaj koji će zadovoljiti tu ženu. Primjer vijećanja njih 100, svatko od njih ima pravo na samo jednu rečenicu:

  1. Ona pazi na liniju i želi da kažemo da nije debela.
  2. Dok je to pitala, čudno me pogledala. Ona zna da mi mislimo da je debela.
  3. Možda ju je ostavio dečko i ne želi da primijetimo koliko je smršavila zbog toga što pati. Reći ćemo da je savršena.
  4. On zna da mi znamo da ona zna da mi znamo da je debela.
  5. Možda je anoreksična. Zna li da mi to mislimo?
  6. Moramo reći da nije debela i držati se toga do smrti.
  7. Mislim da joj trebamo komentirati cipele.
  8. Kosa joj je plava (onaj genijalni napušeni znanstvenik, znate na koga mislim…)

Dakle, kad vas cura kojoj ste upali opali šamarom to ne znači da se morate potruditi malo više, nego da vas ne želi u svojoj blizini

I još nešto sam vam obećao. Obećao sam vas naučiti da kad vas cura kojoj ste upali opali šamarom, to ne znači da se morate potruditi malo više, nego da vas ne želi u svojoj blizini. Ni u blizini ikoga od svoje rodbine… Ni starog akumulatora svog golfa…

Dakle, kad vas cura kojoj ste upali opali šamarom to ne znači da se morate potruditi malo više, nego da vas ne želi u svojoj blizini. Niti u blizini ikoga od svoje rodbine… Ni starog akumulatora svog golfa…

A ako vam se i dogodi da nijedan od ovih upada ne upali, a to je za očekivati, uvijek možete sve to odj… i izopijati se kako Bog zapovijeda!! Zato ste i došli u grad, zar ne?

Sad možete bezuspješno bariti. Ali to ste mogli i bez ovog priručnika. Bar to nije problem…

Sretno barenje!

(kraj)

Svi nastavci priručnika Osnove barenja:

Osnove barenja by Boško Jović (1. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (2. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (3. dio)
Osnove barenja by Boško Jović (4. dio)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here