Nakon što je objavljeno kako je Krsto Uhlir, otac državnog tajnika Željka Uhlira, koji je u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja zadužen za izmjene Zakona o najmu stanova, vlasnik po jedne trećine dva stana u kojima žive zaštićeni najmoprimci, Krsto Uhlir odlučio je darovati te udjele Republici Hrvatskoj bez naknade.

Krsto Uhlir s tom se namjerom obratio ministru državne imovine Goranu Mariću.

Krsto Uhlir - dopis | Autor :

Kako se navodi u tom dopisu, radi se o dva stana površine 34,55 odnosno 17 metara kvadratnih. Za drugi stan potrebno je još provesti postupak naknadno pronađene imovine poslije smrti njegove supruge jer je omaškom, navodi Uhlir, taj stan izostavljen u ostavinskoj raspravi.

– S obzirom na to da je Republika Hrvatska suvlasnik na navedenim stanovima u 2/3, moja želja je da se suvlasništvo objedini i da naša država upravlja tim stanovima za opće dobro – stoji u dopisu koji je poslan jučer, a primljen danas.

Željko Uhlir ranije je odbacio sumnje u pogodovanje rekavši da se izmjene zakona ionako ne odnose na stanove koje su u vlasništvu države ili lokalnih jedinica, a upravo takvi su stanovi, kaže, u kojima je suvlasnik njegov otac.

– Da sam zaista htio pogodovati njemu, onda bi i takvi stanovi bili predmet zakona – rekao je Uhlir za 24 sata

Na primjedbu da njegov otac može otkupiti te državne udjele pa da će se onda zakon odnositi na njega, a bez zaštićenih najmoprimaca će nekretninama skočiti cijena, rekao je da njegov otac neće otkupiti te udjele. 

Državni stanovi:


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here