Trinaestogodišnji dječak ozlijeđen je jučer (u ponedjeljak) u 17.30 sati prilikom detonacije eksplozivne naprave u šumi u blizini dravskih bazena kod  Varaždina.  

–  Nesretni je dječak na neutvrđen način došao u posjed elektrodetonatorske kapisle broj 8 koju je držao u šaci i spojio na baterijski  uložak, uslijed čega je došlo do detonacije  –  kažu u PU varaždinskoj.

Dječaka je Hitna pomoć prevezla u varaždinsku Opću bolnicu, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.  

–  Podsjećamo građane da ne ostavljaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja – ističu u PU varaždinskoj.

U  tijelu je akcija Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija”, pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava bez sankcija. Neće biti ni prekršajno niti kazneno prijavljivani, a predaja je anonimna, u što se uvjerio i građanin koji je jučer pozvao policiju na 192 i predao više stotina komada raznog streljiva, jednu ručnu bombu i jednu elektrodetonatorsku kapislu broj 8.  

– To streljivo je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ga je pohranio do uništenja. Bitno je za napomenuti da se protiv tog građanina neće poduzimati nikakve sankcije  –  kažu  u PU varaždinskoj.

Dragovoljna  predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se se može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 


 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here