Pada automafija: Uhićeno više od 30 osoba među kojima i neke iz Gruda

Policija BiHPo nalogu Tužiteljstva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine provodi se velika združena policijska akcija usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje pripadnika organiziranih kriminalnih grupa tkz. automafije. U akciji je lišeno slobode više od 30 osoba, te su s ciljem pronalaska dokaza, među kojima…

…i otuđenih automobila, izvršeni pretresi na više desetina lokacija, između ostalog u gradovima Sarajevo, Banja Luka, Istočno Sarajevo, Tuzla, Mostar, Kiseljak, Grude itd., a među pretresenim lokacijama su i auto-otpadi.

Među uhićenima u najvećoj združenoj policijskoj akciji u postdejtonskoj BiH koja je usmjerena protiv auto-kriminala i auto-mafije, ima i policiji dobro poznatih osoba koja se bave ovim vidom kriminala, rekao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je naveo da će identitet svih uhićenih i analiza cjelokupne današnje akcije biti objavljen nakon sumiranja rezultata. Uhićeni će u toku 24 sata biti predati tužitelju koji će nakon ispitivanja odlučiti da li će i za koliko osoba predložiti određivanje pritvora.

Tužitelj Tužiteljstva BiH koordinira rad više stotina policijskih službenika koji se nalaze na terenu.

U akciji kao nositelji aktivnosti sudjeluju policijski službenici MUP-a RS, Federalne uprave policije, te MUP-a Sarajevske županije, a podršku pružaju i policijski službenici MUP-a TŽ, MUP-a SBŽ, MUP-a HNŽi MUP-a ZHŽ.

Istraga u ovom predmetu koje vodi Tužiteljstvo BiH, traje već šest mjeseci, a postoji sumnja da su pripadnici organiziranih kriminalnih grupa u tom periodu otuđili više stotina, uglavnom skupocjenih motornih vozila više klase.

U akciji je pronađen i zaplijenjen određen broj motornih vozila, za koja se prema dostupnim dokazima, može pretpostaviti da su ukradena.

Akcija ima međunarodni karakter, jer je jedan dio motornih vozila, nakon krivotvorenja dokumentacije završio izvan granica BiH, pa se određene aktivnosti provode i u Republici Srbiji.

Ova akcija, predstavlja značajan udarac organiziranim kriminalnim grupama automafije u cijeloj Bosni i Hercegovini, a radi poboljšanja sigurnosne situacije i zaštite imovine građana Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH posebno ističe dobru i profesionalnu saradnju više policijskih agencija u BiH, koje su sudjelovale u ovoj akciji.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti prema koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje pritvora, priopćeno je iz državnog tužiteljstva.

FENA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.