PAZI SAD OVO! I bujne tete na Oktoberfestu prate Croatiju iz Zmijavaca

Prsata podrška igračima Croatije stiže s Oktoberfesta u Munchenu, a Zmijavčane očito vole i engleski policajci

Pisali smo o NK Borcu iz Imbriovca koji dočekuje Dinamo, a sada nas je oduševila još jedna priča vezana za Hrvatski nogometni kup. Naime, danas je od 15.30 sati na rasporedu utakmica još jednog niželigaša protiv prvoligaša. Riječ je o NK Croatia Zmijavci i Slaven Belupu. Pogađate, NK Croatia je iz – Zmijavaca.

Zmijavci su općina nedaleko od Imotskog, a broje oko 2000 tisuće stanovnika na površini od 14 kilometara kvadratnih. Kao i svaka manja sredina u Hrvatskoj, i oni imaju svoj klub. Osnovan je 1974. godine, a originalno se zvao NK Kujundžuša. Od 1991. nosi sadašnji naziv, klub je član 3. HNL- Jug, a njihovi navijači popularno nose naziv “Noćni jahači”.

Klub ima i svoje igralište pod nazivom ŠRC Marijan Šuto “Mrma”, a Slaven će dočekati pakleno grotlo 1000 najvećih pristalica NK Croatije iz Zmijavaca. U susret utakmici, pokazalo se da Croatia Zmijavci ima navijače diljem svijeta tako su lijepe tete na Oktoberfestu rado pozirale sa šalom opakog protivnika Slavena.

– Danas je na Oktoberfestu u Münchenu razvijen šal Croatie i uz poprilične količine piva objašnjeno im je da se u srijedu igra jedna zanimljiva utakmica u srcu Imotske krajine – stoji pod slikom u opisu. A da bujne tete nisu jedina podrška slavnoj Croatiji pokazali su i engleski policajci koji su rado razvili šal preko svojeg službenog vozila. Kakva romantika…

Apotekari, imate li lijeka?

Ako ste mislili da će se Slaven samo prošetati Zmijavcima… e pa grdno ste se zeznuli! Croatia je u prethodnom kolu Kupa pobijedila NK FEŠK Feričanci s visokih 7-1, a nakon toga pali su i nogometaši NK Mračaj Runovići identičnim rezultatom. Doduše, u potonjoj utakmici radi se o veteranima, ali to je samo dokaz da klub raspolaže klasom na svim razinama!

Čeka nas uzbudljivo popodne na uzavrelom ŠRC Marijan Šuto “Mrma”. (www.24sata.hr)