Imotski, 040515. Bozo Petrov odrzao konferenciju za medije u Imotskom predstavivsi usput i lokalne nezavisne liste koje su se prikljucile MOST-u nezavisnih lista Boze Petrova. To su nezavisna lista Ivice Kukavic te nezavisna lista mladih MI za IMotski. Bozo petrov istaknuo je kako planiraju reforme uistinu i provesti a naglasak stavlja na reformu državne uprave i promjenu monetarne politike. Na fotografiji: . Foto: Branimir Boban / CROPIX
Foto: Branimir Boban / CROPIX

OVO JE odgovor Bože Petrova na Milanovićevu ponudu da bude predsjednik Sabora:

“Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, jer Mostu je najvažnije provesti reforme i postići konsenzus oko istih nego prihvatiti ponude vezane za pozicije, to jest fotelje. Ipak, nadamo se da je ovo korak prema onome za što se Most zalaže od početka, a to je reformska Vlada i konsenzus oko promjena koje su ključne za oporavak Hrvatske u cjelini.

Stoga još jednom ističemo ono što ponavljamo već dva tjedna otkako su krenuli pregovori: želimo prvo usuglasiti reforme i dinamiku njihove provedbe, a tek onda možemo pričati o onome što je zadnjih dvadeset godina bila glavna tema – pozicije u Vladi ili parlamentu. Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje.

Odluku o bilokakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, tako da je ponuda Zorana Milanovića meni promašena”

Izvor: Index.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here