thumbnailIAKO ćete često osuđivati djetetove učitelje, treba imati na umu i širok opseg tog nimalo lakog posla. Nastava je mnogo više od recitiranja današnjeg gradiva. Tako su profesori upitani što bi željeli da roditelji njihovih učenika znaju o njihovom poslu, evo odgovora…
1. Oni doista vole vašu djecu
Ponekad im se čini da ulažu previše truda, čak i više nego što se trude oko vlastite djece, no to je strast tog posla. Barem pola dana oni provode s vašim djetetom, stoga  je sasvim očekivano da će se zbližiti. Imajte to na umu kada pomislite da je problem u profesoru.
Dati jedinicu iz testa svakom profesoru je teško, no ono mora biti svjesno da je povrijeđeno zbog svog neznanja,a ne ocjene koju je dao učitelj.
2. Oni doista ponekad trpe stvari koje ne možete ni zamisliti
U velikim grupama djetetu će prije pasti neka glupost na pamet. Dovoljno je da svakom učeniku padne samo jedna luda ideja na pamet da u razredu nastane potpuni kaos.
3. Njihov školski dan traje mnogo duže nego što mislite
Uz rad s učenicima, oni moraju odvojiti vrijeme za sastaviti plan za sljedeći dan, ispravljati ili sastavljati testove, pa se dio posla gotovo uvijek nosi sa sobom kući. Čak i ljetni mjeseci znaju biti poprilično zaposleni.
4. Oni žele uspjeh za svoje učenike
Kada optužujete profesora, sjetite se da on doista nema nikakve koristi od djetetovih loših ocjena. Trebali bi biti saveznici, a ne ići protiv njih. Kada vas zovu na razgovor to je zato što vjeruju da se stvari mogu popraviti.
5 .Ne rade taj posao zbog novca
Svi koji se odlučuju na ovaj naporan rad s djecom koji je nerijetko poprilično loše plaćen, sigurno to ne rade zbog novca.
6. Trebaju vas u svom timu
Kada se i roditelji i profesori podjednako mnogo trude i pritom surađuju, dijete ima najveće šanse za uspjeh.
Izvor: Index.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here