Damir Krstičević i Andrej PlenkovićNakon dramatične situacije s požarima diljem Dalmacije, ponuđene ostavke ministra Krstičevića i povratka iz Splita u Zagreb, premijer Andrej Plenković sazvao je konferenciju za medije

Nakon što je ministar obrane Damir Krstičević najavio ostavku premijer Andrej Plenković sazvao je izvanrednu konferenciju za medije.

– Nekoliko riječi u vezi napisa u medijima. Kao predsjednik vlade ne prihvaćam najavljenu ostavku ministra Krstičevića –  rekao je odmah u uvodu.

– Čuli smo se kratko, ja i Krstičević. Rekao sam mu da se smiri. Potpredsjednik vlade i ministar obrane ima još jako puno za dati Hrvatskoj, a osobito ministarstvu obrane – kaže premijer.

POGLEDAJTE VIDEO:

_______________________________________________________________________________________

– Riječ je o jednom od 14 požara koji su bili aktivni. Medijski je zanimljiv jer je rijetkost da požar dođe do grada Splita. Želim zahvaliti vatrogascima. Materijalne štete su velike, desetak objekata je nagoreno. Izgorjelo je puno šume i maslinika. Ono što je važno je da nijedan objekt od strateškog značaja nije ugrožen. Čestitiam vatrogascima. Kad je riječ oi vojsci. Vojska i OS dolaze na požarište tek na temelju poziva u dogovoru s DUZS. Potpredsjednik vlade i ministar obrane su tijekom jučerašnjeg dana temeljem svog iskustva, angažirali pripadnike HV da dođu iz Gospića kako bi pomogli u obrani raketne baze u Žrnovnici. U usmenom dogovoru u s Ministarstvom obrane donesena je odluka o vojsci. Trenutno je angažirano oko 400 pripadnika OS. Angažirani su u mjeri koja je adekvatna kako bi pomogli vatrogascima. Istodobono su tu kanaderi, njih četiri i airtractori koji djeluju na području oko Podstrane.  Ovom im prigodom zahvaljujem i ne prihvaćam nikakav govor o ostavci Krstičevića – kazao je premijer.