Plinovod u Imotskoj krajini do konca 2013. godine

plinovod_070411Na plinovod koji će u Splitsko-dalmatinskoj županiji (navodno) graditi austrijska tvrtka EVN Croatia plin prvi će se priključiti potrošači u Dugopolju u jesen 2012. godine, a plin bi – prema našim saznanjima – u Imotski trebao stići do konca 2013. godine.

Do jednogodišnjeg pomicanja rokova došlo je budući da kasne radovi koje obavlja Plinacro koji je zadužen za dovođenje plina. A upravo članovi uprava Plinacra i tvrtke BH gas iz Sarajeva danas su u Dubrovniku potpisali pismo namjere kojim je dogovorena suradnja između dviju kompanija u koordiniranju zajedničkih aktivnosti u vezi s interkonekcijom transportnih plinskih sistema BiH i Hrvatske. S obzirom na to da su obje kompanije zadužene za održavanje, razvoj i izgradnju transportnih sistema unutar svojih zemalja, pismo namjere izražava spremnost obje kompanije na pripremi projekta povezivanja transportnih sistema BiH i Hrvatske.

Riječ je, između ostalih, i o pravcu Zagvozd – Imotski – Posušje – Tomislav-Grad – Šuica – Kupres – Bugojno – Travnik, Slobodnica – Bosanski Brod (hrvatska strana), odnosno Bosanski Brod – Zenica (bh. strana). Hrvatska je sa svoje strane navedene točke interkonekcije uvrstila u petogodišnji strateški energetski dokument pod nazivom „Plan razvoja plinskog transportnog sustava Hrvatske 2010.-14.“ (al)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.