Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Banske dvore gdje će se održati sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju. Predsjednicu je na ulazu u Banske dvore dočekao premijer Andrej Plenković.

Na sjednici će se dati pregled demografskih kretanja u Hrvatskoj te prikaz do sada poduzetih demografskih mjera Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i po pojedinim resorima. Bit će također predstavljeni prijedlozi mjera populacijske politike predsjednice Republike te razmotrene dodatne mjere Vlade za demografsku revitalizaciju zemlje.

Na sastanku će sudjelovati ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, kao i ostali članovi Vijeća: potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Krunoslav Katičić, te državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Nakon sjednice predviđena je tiskovna konferencija.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here