Počela sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju: Premijer i predsjednica se srdačno pozdravili

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Banske dvore gdje će se održati sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju. Predsjednicu je na ulazu u Banske dvore dočekao premijer Andrej Plenković.

Na sjednici će se dati pregled demografskih kretanja u Hrvatskoj te prikaz do sada poduzetih demografskih mjera Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i po pojedinim resorima. Bit će također predstavljeni prijedlozi mjera populacijske politike predsjednice Republike te razmotrene dodatne mjere Vlade za demografsku revitalizaciju zemlje.

Na sastanku će sudjelovati ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, kao i ostali članovi Vijeća: potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Krunoslav Katičić, te državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Nakon sjednice predviđena je tiskovna konferencija.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.