Policija prijavila direktora Trimota i sindikalisticu: Oštetili državu za 20 milijuna kuna

trimot_zgradaODJEL gospodarskog kriminaliteta splitske PU prijavio je za pogodovanje vjerovnika i krivotvorenje isprave direktora Trimota Živka Dodiga i sindikalisticu Vinku Šamiju. Sumnjiče ih da su isplaćivali vjerovnike preko žiro računa sindikata. Nisu drugačije ni mogli, jer je žiro račun tvrtke bio blokiran zbog nenamirenih obaveza prema državi. Terete ih za štetu u državnom proračunu veću od 20 milijuna kuna.

Direktor Dodig prijavljen je i zbog nepokretanja stečaja. Nije podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka premda je Trimot u neprekidnoj blokadi od travnja 2010. godine. Policija je sve poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju, zaduženom za postupak.

Svima minimalac, a direktoru normalna plaća?

Oko Trimota se diglo dosta prašine. Prije no što ih je posjetila prošlog mjeseca, Jadranka Kosor im je isplatila četiri plaće. Radnice su bile vrlo srdačne te su zatražile pomoć od premijerke. Da se štimung ne bi narušio, pobrinula se policija koja je u postaju odvela članove Udruge mladih Imotski, i to zbog instalacije s Jacinom glavom i donjim rubljem te plakata s natpisom “vratite ukradeno”.

Sa isplaćenim plaćama bilo je problema. Kada je otkrio da je direktor Dodig sebi isplatio četiri puta po devet tisuća kuna, šef HUS-a Ozren Matijašević zatražio je da vrati pare. Ostali su, naime, dobili tek zagarantirani minimalac.

Izvor: Index.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.