Razmišljate da se napokon bavite nečim što volite, e pa pravo je vrijeme za to!

Mi smo jedna potpuno drugačija škola usmjerena na tradiciju, te izvorne programe metode i tehnike. Vrata naše škole otvorena su svima koji se žele osposobiti ili usavršiti za zanimanja iz područja mode i dizajna. Naš princip predavanja jednom tjedno olakšava polaznicima da uz svoje ostale obaveze (studiranje, posao,obitelj, putovanje…) mogu lakše prisustvovati predavanjima i obrazovati se za zanimanja koja su odabrali. Praktična nastava i učenje u malim grupama omogućuje Vam da oživite svoj talent i napokon radite nešto što volite. U naše redove regrutirali smo nastavnike i stručnjake s dugogodišnjim predavačkim iskustvom, a smjerovi i programi osposobljavanja i usavršavanja koje nudimo verificirani su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Programi uskoro započinju u školama Zagreb, Rijeka, Split, broj mjesta u grupama je ograničen!

Dizajner interijera

Dizajn interijera zahtjevniji je posao nego što se na prvu ruku čini. Nije dovoljno samo oko za estetiku  nego i opširno znanje o materijalima, budžetu, sigurnosti, instalaciji i konstrukciji.   Upravo zbog toga dizajn interijera postaje sve važniji posao današnjice, koji se neprestano širi i raste te zahtjeva određena znanja. Škola Callegari u svojem programu osigurava znanja o teoriji boja, unutarnjoj prostornoj     organizaciji, materijalima, povijesti namještaja i stanovanja, stilovima u dizajnu te razvoju modernog namještaja koji će budućem dizajneru pomoći tijekom realizacije svojih kreativnih ideja. Tijekom školovanja polaznici ovladavaju tehnikama grafičke prezentacije, vještinama izrade troškovnika i izrade projekata unutarnjeg uređenja kako bi u konačnici na kvalitetan, inovativan, suvremen i učinkovit način zadovoljili potrebe stanovanja i poslovanja svojih klijenata.

Školovanje za dizajnera interijera u školi Callegari moguće je u trajanju od tri godine. Početni program Stilist uređenja unutarnjih prostora traje 12 mjeseci. Nakon završenog programa polaznici mogu nastaviti obrazovanje na drugu godinu kroz program usavršavanja Dizajner interijera u trajanju od 8 mjeseci. Treća godina je Samostalni dizajner interijera-specijalist koja također traje 8 mjeseci.

Stilist-modni kreator

Danas je modna industrija  jedna od najmoćnijih, a poslovi poput modnih dizajnera i stilista svakim su danom sve traženiji. Škola Callegari došla je u Hrvatsku davne 1995. g. i donijela svoje originalne obrazovne programe modnog stilista, modelista, dizajnera interijera i vizažista.

Godinama se osposobljavaju budući modni stilisti za samostalno dizajniranje maštovitih, originalnih i nosivih modnih kolekcija na zadanu temu. Naglasak se stavlja na stjecanje stručnih znanja o anatomiji ljudskog tijela, teoriji boja te vrstama i svojstvima tekstilnih materijala. Također se usvajaju vještine stilističkog crtanja, tehničke analize, izrade i konstrukcije modela, izrade tehničkih tablica s osnovama kroja, količinom, vrstom i cijenom materijala. U konačnici se vlastite modne kolekcije prezentiraju na školskim modnim revijama te drugim modnim događanjima gdje sudjeluju kao polaznici škole.

Kako bi pritom što bolje zadovoljili potrebe tržišta, posebna pozornost pridaje se poučavanju polaznika o potrebama tržišta i modnim trendovima, a posjećuju se tekstilne tvornice, modne kuće te specijalizirane trgovine modnih tkanina i modnih dodataka.

Program traje 12 mjeseci. Nakon završenog programa polaznici mogu nastaviti obrazovanje kroz program usavršavanja Stilist-modni kreator u trajanju od 8 mjeseci.

Modelist visoke mode

Svaki će krojač i modelist prije izrade odjevnog predmeta uzeti metar u ruke, papir za izradu kroja, tkaninu i svojom vještinom stvoriti umjetničko djelo.
Naši polaznici uspiju usvojiti složene vještine izrade krojeva prema tablici konfekcijskih veličina ali i po mjeri uz prilagođavanje tjelesnim karakteristikama te se tako osposobljavaju za široko područje rada od industrije do visoko cijenjenih krojačkih salona za izradu po mjeri.
Posebna se pažnja pridaje praksi pa dio nastave obuhvaća šivanje proba ovratnika i rukava, isprobavanje prototipa, ispitivanje nosivosti i uklanjanje nedostataka.
Vlastito krojeni modeli u konačnici se prikazuju na školskim modnim revijama i drugim modnim događanjima na kojima sudjeluju kao polaznici škole.
Oni koji ne znaju šivati mogu se paralelno uključiti u tečaj šivanja ili u tečaj šivanja džepova i detalja.
Nastavak školovanja može ići kroz programe usavršavanja Modelist ženske mode, Modelist muške mode, Modelist donjeg rublja i kupaćih kostima, ili kroz tečaje Modeliranje na računalu i Gradiranje.

Nakon završenog programa polaznici mogu nastaviti obrazovanje kroz programe usavršavanja Modelist ženske mode i Modelist muške mode u trajanju od 8 mjeseci.

Vizažist

Umijeće šminkanja danas je postao kreativan i važan posao koji je, upravo zbog ovakvih savjeta, vrlo tražen i često dobro plaćen. Nemojte si dopustiti da se umjesto stavljanja dobrog rumenila, štipate za obraze kako kako bi vam lice postalo rumeno. Usavršite se za Vizažista u školi Callegari i ovladajte tehnikama korektivnog šminkanja, dekorativnog šminkanja (dnevni i večernji make up) i šminkanja mladenki. Usavršite tehnike foto, televizijskog, filmskog i kazališnog šminkanja, stvaranja specijalnih efekata te tehnika face i body paintinga. Većina polaznika škole redovito šminka i na Fashion Week-u, Cro a Porter-u, televizijskim i filmskim setovima, u kazalištima, na samostalnim revijama modnih kreatora, izborima za Miss, sajmovima, itd., što je jako bitno za stjecanje iskustva.

Tijekom školovanja polaznicima je na raspolaganju profesionalna šminka vrhunske kvalitete. U izvođenju nastave uz profesionalnog vizažista sudjeluju psiholog, kozmetičar, dermatolog, frizer, fotograf i majstor maske. Program traje 12 mjeseci. Školovanje se može i nastaviti i u programu usavršavanja za Vizažista za modne revije i editorijale visoke mode.

Neke grupe su već i popunjene, stoga pozivamo sve zainteresirane da nas kontaktiraju što prije ukoliko se žele priključiti jesenskim grupama.

www.callegari.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here