Predavanje će se održati u subotu, 23. studenoga u Osnovnoj školi Vergilij Perić (zgrada bivše gimnazije) s početkom u 11 sat. Pozivamo sve roditelje, mlade a i djecu da poslušaju dinamično i zanimljivo predavanje koje će održati Krešimir Miletić i Mirta Miletić.

Zahvaljujemo se ravnateljici OŠ Vergilij Perić profesorici Moniki Pavlović na ustupanju prostora za predavanje.

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti Blaženi Alojzije Stepinac provodi na području Republike Hrvatske projekt Obiteljska škola bračne komunikacije i roditeljskih kompetencija, kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Želja nam je pomoći roditeljima koji se u današnjem dinamičnom okruženju suočavaju s različitim izazovima u odgoju svoje djece.

Kako odgovoriti na zahtjeve djece u pogledu praćenja mode i trendova, neprihvatljivog ponašanja, adolescencije, postavljanja jasnih granica, pregovaranja, komunikacije s djetetom, pružanja kvalitetne podrške tijekom odrastanja – tek je dio problema s kojima se susreće svaki roditelj. Jedno od važnih područja svakako je i aktivno sudjelovanje u procesu odgoja i obrazovanja, suradnje s školom, praćenja i poticanja djeteta na izvršavanje školskih obveza.

Unatoč raznovrsnim čimbenicima koji utječu na obitelj, od roditelja se očekuje da stvaraju najbolje moguće okruženje za razvoj i odgoj djeteta. Pritom im je potrebna pomoć jer se očekuje da poznaju razvoj djeteta, znaju kako odgajati dijete na tragu pozitivnog roditeljstva, da posjeduju potrebne vještine da njihovo odgojno djelovanje bude optimalno, da rade na sebi i da se dobro osjećaju u roditeljskoj ulozi. Iznimnu važnost u svemu tome ima i kvaliteta temeljnog odnosa na kojem počiva obitelj – odnosa između supružnika, koja često trpi radi brojnih obaveza i/ili poteškoća u komunikaciji, međusobnog (ne)razumijevanja i sl.

Želja je udruge da putem tribina i stručnih predavanja pružimo roditeljima odgovore na ova pitanja te im pomognemo u svladavanju svakodnevnih izazova na području odgoja njihove djece.”

Ukratko o predavaču:

Krešimir Miletić, univ.spec.act.soc.

Krešimir Miletić, univ.spec.act.soc. rođen je 1973. u Zagrebu. Oženjen je i otac petero djece. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, Pravni fakultet, kao  diplomirani socijalni radnik na temu: Aktualnost socijalnog nauka Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Magistrirao je na poslijediplomskom specijalističkom studiju ‘Management neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje’ Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je pri završetku drugog poslijediplomskog sveučilišnog specijalističkog studija ‘Priprema i provedba EU projekata’. 

Osim redovnog obrazovanja završio je niz edukacija i nekoliko certifikata s područja psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji, psihosocijalnog tretmana maloljetnih počinitelja nasilja te rada s djecom koja imaju rizično ponašanje. Stekao je i dva certifikata iz građanskog odgoja u SAD-u.

Predsjednik je Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac.

Trenutno je zaposlen u Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here