Žena koja je bila izložena nervnom agensu novičoku u Amesburyju umrla je u bolnici u nedjelju navečer. Policija je pokrenula istragu o ubojstvu, prenosi Guardian.

Policija je identificirala ženu kao Dawn Sturgess (44) iz Durringtona. Njezina obitelj je obaviještena i dobiva podršku od posebno osposobljenih službenika. Charlie Rowley, 45-godišnji muškarac koji je također bio izložen novičoku i dalje je u kritičnom stanju u bolnici.

– Ovo je šokantna i tragična vijest. Dawn iza sebe ostavlja svoju obitelj, uključujući i troje djece, a naše misli i molitve su s njima u ovoj iznimno teškoj situaciji, rekao je Neil Basu, šef britanskoe jedinice za nadzor protiv terorizma.

– Rowley, koji je obolio kad i Dawn ostaje i dalje u bolnici u kritičkom stanju, a naše misli su s njim i njegovom obitelji. Ova užasna vijest samo nas je ponukala da budemo još odlučniji u namjeri da identificiramo i izvedemo pred lice pravde osobu ili osobe odgovorne za ono što mogu opisati samo kao pretjeran, bezobziran i barbarski čin, kaže Basu.

– Ja sam zaprepaštena i zapanjena smrću Dawn Sturgess, a moje misli i sućut idu njenoj obitelji, rekla je britanska premijerka Theresa May.

– Policija i sigurnosni dužnosnici hitno žele utvrditi činjenice ovog incidenta koji je sada okarakteriziran kao ubojstvo i kao takav se istražuje. Vlada pruža potpunu podršku lokalnoj zajednici koja se bavi ovom tragedijom.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here