preventivaJučer 15.6. u jutarnjim satima ispred hotela Imota u Imotskom Udruga dijabetičara imotske krajine u suradnji sa Patronažnom službom Imotski i Gradskim društvom crveni križ Imotski, organizirala je mjerenje šećera i krvnog tlaka građana. Prepoznata je vrijednost ove akcije pa su patronažne sestre imale pune ruke posla.

Predsjednik Udruge dijabetičara IK, Ante Lažeta je pojasnio kako se ovakvo preventivno mjerenje pokazalo djelotvornim te na vrijeme spriječilo veće zdravstvene posljedice kod niza građana koji nisu osjećali nikakve tegobe, a zapravo su bili potencijalne žrtve tih tihih al izuzetno opasnih bolesti.
Darko Karin iz Crvenog križa, se nadovezao na Antinu izjavu pohvalivši volonterski rad Udruge dijabetičara i Patronažne službe. Crveni križ im stoji na raspolaganju u svako doba kao i svim drugima koji organiziraju ili podržavaju slične akcije.

Dobro je napomenuti kako se svake srijede ispred prostorije Udruge dijabetičara IK, na imotskoj pijaci od 9,30 do 11,30. organizira slična akcija.

Ago