foto: Vinko Malenica
foto: Vinko Malenica

Danas, s početkom u 12 sati, otvara se Coca Colin park za vježbanje koji je ujedinio Imoćane kako u domovini tako i u cijelom svijetu. Najzaslužniji za to su svakako organizatori facebook stranice “Pokret za radost Imockoga” koji su u kratkom periodu animirali Imoćane i prijatelje te tako neumornim svakodnevnim agitiranjem “tjerali” ljude na glasovanje i ubacili Imotski među 10 gradova u kojima će se napraviti vježbalište.

Prilikom otvaranja, jedan od idejnih tvoraca grupe, Imoćanin i Runovićanin s trenutnom adresom u Zagrebu, Mijo Repušić obratio se javnosti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

– U ime cijeloga pokreta koji sam svojedobno inicirao, a koji je tada s rekordnih gotovo 13.000 internet-članova i preko 376.000 glasova, ovdje živećih i iseljenih Imoćana, iznjedrio krajnje vedru i pozitivnu stvar za naš kraj i ljude, zasluženo dobivanje nagradne Aktivne zone – vježbališta na otvorenom, to jest Streetworkout parka, zahvalio bih se od srca svima koji su na bilo koji način podržali dobru ideju i svakodnevno odvajali svoje vrijeme i energiju, kako na glasovanje i promociju, tako i na praćenje rezultata i proslavu zajedničkoga uspjeha. Isto tako, velika hvala svima onima koji su se osobno i nesebično angažirali, poput Marija Šute, Vinka Malenice, Mate Kukulja i Marijana Jurčevića, ali i onima koji su za oživotvorenje ideje o oazi vježbanja, druženja i zabave dali puno, ali su svojom voljom ostali u sjeni.

Ovim putem na vježbanje i rekreaciju, zdraviji i pro/aktivniji život pozivam sve žitelje i posjetitelje našega lijepoga i dragoga grada, kao i dične nam Imotske krajine. Osim tijela, ne zaboravimo graditi i duh. Na isti način pozivam sve zainteresirane ako mogu da dođu na svečano otvaranje u ovu srijedu, 19.10. u 12 sati, ispod Osnovne škole Stjepan Radić. Posebno apeliram na čuvanje sprava i parka općenito. Nastojmo skrbiti o zoni u maniri dobrih gospodara i čestitih plodouživatelja. To je dužnost i obveza svih nas. Čuvajmo ovo, kao i svu našu materijalnu i duhovnu baštinu i ostavštinu, onima koji dolaze iza nas, našoj djeci i unucima, svima koji će jednoga dana ovdje živjeti i koračati domovima i stazama predaka.

Na kraju želim naglasiti da je ovo samo mali primjer i dokaz kako uz malo dobre volje i želje, optimizma i lokalpatriotizma, složnosti i zajedništva, možemo napraviti što god treba za boljitak našega zavičaja, zavičaja kojemu moramo vratiti stari sjaj, zavičaja koji to zaslužuje. To i nadalje ostaje naša misija, misija svih onih kojemu su Imotski i Imotska krajina na srcu.

S poštovanjem i pozdravom,

MIJO REPUŠIĆ