osobni interesŠto bi još trebalo, da s neba počnu padati sjekire pa da se obratimo i shvatimo da nema više vremena? Hoće li nas redukcije struje i suše opametiti? Sasvim sigurno neće. Hoće li i dalje biti ljudi koji će vjerovati da će dvojac ČačićLinić zemlju izvući iz krize? Sasvim sigurno hoće. Kao što su se neki slijepo klanjali Sanaderu kao bogu tako će i sada slijepo se klanjati novom vođi.
Nedavno me jedna Slovakinja upitala zašto smo mi Hrvati takvi, govorimo jedno, a činimo drugo? Pitam je kako to misli, a ona mi reče kako je bila pozvana pratiti tijek prošlih parlamentarnih izbora. Ono što ju je iznenadilo bilo je raspoloženje građana u jednom dalmatinskom gradiću prije i poslije izbora. Prije glasovanja raspoloženje birača je bilo protiv Kukuriku koalicije. Svi anketirani su se izjasnili kao katolici i domoljubi iznoseći javno protivljenje Milanoviću i Vesni Pusić. Čak je, kaže, namjerno tražila ljude koji bi imali suprotno mišljenje, ali ih u tom gradiću nikako nije mogla naći. No, sutradan, kad je bilo glasanje svi anketirani su glasali za Kukuriku koaliciju. Čemu to, pita Slovakinja, da Hrvati jedno govore a drugo čine? Zar smo takvi u svemu? Budimo iskreni i realni. Priznajmo da nas ”opće dobro” nikada nije zanimalo nego samo i isključivo uski privatni interesi. Da nas je zanimalo opće dobro, onda ne bismo dozvolili da nam se dogodi pljačka i privatizacija, da nam tehnokratska elita kroji vanjsku politiku, bankari reketare Vladu, medijski žongleri hipnotiziraju ideološkom propagandom, farmaceutska industrija ucjenjuje sumnjivim cjepivima za gripu, da nam se nameće genetski modificirana hrana i ograničava vlastita proizvodnja, da nam se otimaju šume, vode, more, baca ljaga na Domovinski rat i optužuje za sve i svašta. Da nas je zanimalo opće dobro ne bi dozvolili da se ubijaju branitelji, da mladi nemaju posla a oni koji rade po kontejnerima kupe plastične boce kako bi isplatili kredit. Da nas je zanimalo opće dobro, rekli bismo ”ne” sijačima krize. Zar je tako teško slijediti islandski primjer?

Zbigniew Brzezinski, utemeljitelj Trilateralne komisije, rekao je da u Novom svjetskom poretku neće postojati srednja klasa već samo sluge i vladari. Zbog čega nitko nema hrabrosti takve ljude šutnuti nogom u  stražnjicu i začepiti im usta? Jedini koji se usudio tako javno govoriti je nobelovac Nouriel Roubini. On je u intervjuu Bloombergu rekao da bi bankare koji su doveli do krize trebalo zatvoriti iza rešetaka ili ih poslati na vješala.
Pokušavam, ali nikako ne nalazim opravdanje za kolebljivce, mlake duše i strašljivce. Kolonizatori su uvijek znali što hoće. Nije problem u njima nego u našim političkim elitama koje već dugi niz godina ne znaju raznim financijskim lobijima i stranim tutorima reći ”Ne”. To je posljedica oportunističkog odgoja. Roditelji i danas kao nekad u totalitarnom režimu uče svoju djecu da ”ne budi crne ovce”, nego da šute i zarinu glavu u pijesak kad vide neko zlo. Zbog toga je razmetni sin Sanader mogao činiti što ga je volja kao što i ovi sada čine što ih je volja ne kaneći raspisati o bilo čemu referendum. Ovu krizu će preživjeti jaki, hrabri i odlučni junaci. Ali, gdje ih naći? Sve ih je manje, a to znaju  globalni majstori kaosa, pa su smislili novi plan koji se naziva ”kriza sa dvostrukim dnom”. Razmišljanja Jacquesa Attalija, savjetnika bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Mitterranda i visokorangiranog tehnokrata otkrivaju globalističko-iluminističke planove porobljavanja svijeta. U knjizi ”Kratka povijest budućnosti” (Meandar, 2007.)  govori o jednoj svjetskoj državi i jednoj svjetskoj vladi. Ključne riječi akvarijanske ere su hipernadzor i samonadzor. Više ništa neće biti skriveno. Biotehnologija će nadzirati kretanje svakog tijela i proizvoda. Svi će znati sve o svima i to će dovesti do veće tolerancije na nasilje i smanjenje osjećaja krivnje. Nitko više neće imati osjećaj grižnje savjesti, predviđa Attali, jer ćemo svoje ponašanje regulirati uz pomoć mikročipova. Nedavno je američka krovna agencija za hranu i lijekova, FDA, službeno objavila vijest da je odobreno čipiranje ljudi. Tu vijest objavili su samo rijetki mediji, što nam isto puno toga govori. Akademik Dragan Hazler je to nazvao ”podmuklim genocidom”. A mi o svemu tome čujemo i mislimo ”tko zna, pa možda to sve i nije tako loše”. Bit će što bude! Dobro došli u ”vrli novi svijet”!

Za Imotske novine: Silvana Dragun

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here