Modro Jezero

{gallery}2013_04_16_modro_jezero{/gallery}

Rekordno visok vodostaj Modrog jezera bio je pravi mamac za članove RK Crveno jezero koji su željeli podvodnim fotografijama ovjekovječiti ovogodišnji  fenomen. Uz „domaće“  ronioce Ivicu Ćosića, Tonća Petričevića, Ante Fedora Kukavice i Luke Kolovrata, pojačanje nam  je stiglo i iz Splita u vidu Vedrane Vidović i Tome Vrdoljaka.

Temperatura vode na površini bila je 13 stupnjeva, a na 25 metara dubine temperatura je bila 10 stupnjeva. Tom prigodom  izmjerena je i dubina vode, a ona iznosi točno 103 metra.
Unatoč  što svi oni koji su bili pod vodom iza sebe imaju stotine zarona, roniti među borovima, bršljanom, rascvjetanim rašeljkama i grmovima bilo je uistinu svima jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Poseban doživljaj bilo je ronjenje oko poznatog otočića s čempresom gdje je voda bila neuobičajeno bistra, a  ugođaj je bio sličan morskom zaronu niz liticu.
Cijelu sliku upotpunili su i kajaci na površini jezera kao i stotine posjetitelja koji su na ovaj način iskoristili topao proljetni dan.
Podsjetimo se kako je prije nešto više od godinu dana Modro jezero tek počelo rasti, pa su tako i poznati splitski piciginaši zaigrali picigin u imotskom biseru. Pogledajte video isječak i podsjetite se kako je to bilo prošle gopdine, a u fotografijama pokušajte osjetiti ljepotu dubine ovogodišnjeg Modrog jezera. 
 
Tekst i foto: Luka Kolovrat
Video: Branimir Boban 
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here