Josip Ćorić kandidat za načelnika Općine ProložacIzbori u Općini Proložac još nisu završili pa se kampanja na društvenim mrežama i po kafićima itekako nastavila. Ovoga puta u još žešćem tonu. Na poziv člana HDZ-a upućen političkim suparnicima, kandidat za načelnika Josip Ćorić odgovorio je žestoko i emotivno. Naime, HDZ-ovac je zatražio od protukandidata da im čestitaju na izbornoj pobjedi. 

Podsjetimo, HDZ ima 7 vijećnika, HSLS 3 te Nezavisna lista Mladih 3. tanka je to većina koju HDZ ima a obzirom na ponavljanje izbora na izbornom mjestu Lug, načelnik još nije izabran. Drugi krug je izvjestan, a izbori u Lugu se ponavljaju u nedjelju.

“Čestitku” HDZ-u koju je uputio Josip Ćorić prenosimo u cijelosti.

[ČESTITKA HDZ-U KOJU SU SAMI TRAŽILI]

Kao nositelj Nezavisne liste mladih Proložac, ja Josip Ćorić, dr.med vet. čestitam HDZ-u Proložac što je uz pomoć svoje mašinerije i podobnih još jednom uspio obmanuti Proložane, isplašivši ih 1945.-om godinom, Domovinskim ratom, zadovoljivši njihove potrebe asfaltom, lažnim radnim mjestima, opet im napunivši uši lažnim obećanjima. Uskoro će vas opet pobijediti obični maslačak koji probija vaš asfalt. Uskoro će se ljudi uvjeriti da jedina radna mjesta koja ste im sposobni dati su ona u biračkim odborima, one titule koje ste si naveli na listama nećete znati iskoristiti jer niste ni do sad. Jer da ste u ičemu sposobni osim u obmanama Proložac bi uistinu bio lijepo mjesto za život.

Toliko ste godina imali priliku. Škola bi bila puna djece, vrtić bi radio normalno radno vrijeme, proračun bi se povećavao a ne smanjivao, privukli bi nekog investitora a ne se grebali samo od županije. Da se znate služit internetom mogli bi i proučiti EU fondove. Na prozivke o korektnosti u kampanji neću niti reagirati. Sama transparentnost korištenja proračuna govori o vašoj korektnosti uopće, dalje ne trebam ni upoznavati javnost s ostatkom.

HDZ nije sazvao zakonski obveznu sjednicu općinskog vijeća

Žao mi je vas mladih koji pored vlastitih očiju i zdrave pameti slijepo slijedite ideale za koje znate da postoje ali ih nikad niste vidjeli. Mi smo i do sad bili konstruktivna oporba i mi smo se izborili za ukidanje komunalne naknade za legalizaciju objekata. Mi smo se izborili za oslobađanje naknade za priključivanje na kanalizacijski sustav. Mi smo tražili stipendije, mi smo tražili više autobusnih karata, mi smo se borili za studente koji studiraju u Mostaru. Mi smo se borili za rodilje i svako novo dijete a vama je to bilo smiješno. Da, uistinu vam čestitam!

Meni ste kao vijećniku ukrali 4000 kn za političko djelovanje koje mi zakonom pripadaju a za što imam i dokaz. To govori o vašem poštivanju zakona i transparentnom vođenju proračuna.
Niste bili u stanju sazvati ni zadnju sjednicu vijeća Općine Proložac što govori o vašem poštivanju zakona Republike Hrvatske.
Nismo bili u mogućnost koristiti sredstva neke stranke te plaćati gozbe po restoranima, okretati janjce, razbacivati se plakatima, pozivati svirače i razna društva, jer svaku kunu koju smo potrošili zaradili smo upravo mi svojim vlastitim rukama i nismo se “grebali” o nikoga. To s ponosom izjavljujem.

Ako ikome trebam čestitati onda iskreno čestitam mladim ljudima sa moje liste kao i Proložanima koji su nas podržali na izborima, a i dalje nam daju bezuvjetnu podršku jer nismo im trebali obećavati, nuditi i davati. Dali smo im samo sebe, naše znanje i trun nade, jer ono što ste vi do sad napravili generacije neće biti u stanju ispraviti.

U ovo sve smo ušli čista obraza i ruku a tako i nastavljamo. #NLMP
Tko zadnji ode iz Prološca nek ugasi svjetlo.