Promocija knjige “Ričička škrinja uspomena” pjesnika Vinka Pavića

Naslovnica-prednjaU župnoj crkvi u Ričicama u sklopu trodnevne priprave za  proslavu blagdana ričičkog patrona sv. Ivana Krstitelja,  u utorak 23. lipnja u 19 sati održat će se promocija knjige Ričička škrinja uspomena  ričičkog pjesnika Vinka Pavića, tiskane u nakladi Zavičajne udruge sv. Ivan Ričice iz Zagreba i Matice hrvatske ogranak Imotski. O knjizi će govoriti dr. don Mladen Parlov koji je napisao i predgovor, publicist i novinar Mladen Vuković, prof. Suzana Budimir i autor.

Knjiga Ričička škrinja uspomena nas riječju i slikom upoznaje sa životom i običajima  u Ričicama u daljoj i bližoj prošlosti, tradicijskim, vjerskim i kulturnim naslijeđem , florom i faunom, mitologijom i mitskim fenomenima i pojavama, vjerovanjima i dugo rasprostranjenim i duboko ukorijenjenim  praznovjerjem s kojim su naši stari živjeli i kojega su živjeli.

„Knjiga je to koja sakuplja istinsko blago Ričica, blago koje su nam u amanet ostavili naši stari; blago da se njime obogatimo, da ga ne izgubimo, nego da ga velikodušno sljedećem naraštaju prenesemo uz želju i nadu da će ova knjiga postati dio svake Ričičke obitelji te da će prema njoj novi naraštaji učiti običaje svojih pradjedova te tako crpsti snagu i nadahnuće kako bi i njihova vjera zaživjela te postala kultura koja ih nosi i izgrađuje ma gdje god bili“, kazao je u predgovoru ovoj izuzetno vrijednoj knjizi prof. dr. don Mladen Parlov.

Za ovu je prigodu pripremljen i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti zbor župe Krista Kralja – Lokvičići s djelima: Oporuka  ( A. Mateljan i Š. Marović),  Oči u oči (B. Bošnjaković i V. Grbac) i Zahvali (Henry Smith), a  Marijana Čutura i Matea Šeremet izvest će Bachovu Ave Maria  (Gounod za flautu i klavir).

Dobro došli u Ričice na ovaj izniman kulturni događaj.

Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.