Nastavlja se projekt Promocija vrijednosti Domovinskog rata – Imotski, ne zaboravi

Na inicijativu Udruge branitelja liječenih od PTSP-a, te pod koordinatorstvom prof. Maje Vican, nastavlja se projekt Promocija vrijednosti Domovinskog rata – Imotski, ne zaboravi. Cilj projekta je upoznavanje što većeg broja učenika Gimnazije dr. Mate Ujevića Imotski s ulogom Imoćana na dubrovačkom ratištu. U sklopu projekta učenici su 13.svibnja 2017. g. posjetili spomen obilježje poginulim Imoćanima u Trstenom.

U ime Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku učenike je dočekao gosp. Živko Tolić. Tolić, koji je i sam branitelj, u ime Kluba organizirao je obilazak Muzeja Domovinskog rata u tvrđavi Imperial na Srđu.  Učenicima je predavanje održao povjesničar Mišo Đuraš, branitelj i jedan od inicijatora osnivanja Muzeja Domovinskog rata.
Predavanje je izazvalo veliko zanimanje i oduševljenje učenika, naročito dio vezan za imotske branitelje.
Nakon zanimljivog obilaska muzeja, učenici su bili na ručku koji je organizirao Zavičajni klub Imoćana u Dubrovniku.
U ime Udruge branitelja liječenih od PTSP-a, učenika i njihovih roditelja prof. Vican biranim je riječima zahvalila članovima Kluba i gosp. Toliću.
“Bilo je to dragocjeno iskustvo za nas. Hvala svima. Uživali smo slušajući o herojskim djelima naših Imoćana”- poruka je učenika.