karateU prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta u Imotskom upriličena je promocija četvrtoga, dopunjenog izdanja knjige Tajna kluba šampiona – trideset godina poslije, autora prof. dr. sc. Darka Ujevića.

Ovo djelo je svojevrsni povijesno-sportski dokument vremena, kronologija koja prati imotsku sportsku scenu, poglavito borilačke sportove i specifičnu ljubav Imoćana prema budokaiju, od datuma utemeljenja Karate kluba Pionirka iz davne 1977. godine. Autor knjige je i utemeljitelj KK Pionirka te čitateljima u formi 160 ukoričenih stranica nudi podsjetnik na slavna razdoblja kluba čiji su se borci kitili državnim, europskim i svjetskim titulama, ali i na njegove same početke te krize i padove.

– Za mene ovo danas nije samo puka promocija, već puno više od toga. Prije svega, raduje me ponovni susret sa starim prijateljima, a moram istaknuti i činjenicu da su kroz rad u klubu stvorena brojna prijateljstva koja još uvijek traju i to me od svega najviše raduje – istaknuo je Ujević, koji danas s obitelji živi u Zagrebu gdje je dekan na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Posebno je poglavlje u knjizi Tajna kluba šampiona posvećeno sedmorici članova kluba koji su poginuli u Domovinskomu ratu. Kroz KK Pionirka, koji je naziv dobio po istoimenom imotskom kolektivu, prošlo je 2380 boraca, a ostvareno je 280 pojedinačnih ili ekipnih naslova. Knjigu je trebao popratiti i DVD sa snimkama najboljih borbi imotskih karataša, no autor se ispričao zbog njegovoga izostanka te obećao da će ga svi pravi prijatelji budokaija iz Imotske krajine ipak uskoro imati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here