Prosvjed radnika vinarije Imota d.d. zbog stečajnog postupka

Imota d.d. vinarijaSedamdesetak djelatnika vinarije Imota d.d.  koja je prije nekoliko dana ušla u stečajni postupak spontano se okupilo danas ispred vinarije. Svojim okupljanjem žele iskazati nezadovoljstvo i ogorčenost ulaskom u stečajni postupak. Pored toga, traže i isplatu zaostalih plaća.

Nekolicina radnika neslužbeno spominju da će tražiti reviziju poslovanja od 1992. godine. Smatraju da su sve dosadašnje upravljačke strukture radile loše i nisu uspjeli osigurati opstanak vinarije Imota d.d.

Na skupu nije bilo sindikalnih predstavnika, a kako doznaje Radio Imotski, Darka Todorić (voditeljica udruge sindikata) nije bila upoznata s prosvjedom i kaže kako bi rado došla i ukazala radnicima na njihova prava iz stečajnog postupka.

Želimo Lex Imota d.d.

-Ako je država donijela zakon Lex Todorić i pokušava spasiti privatnu firmu, neka donese i Lex Imota d.d. pa konačno da spasi svoje vlasništvo i konkretno pomogne Imotskom, čulo se na skupu radnika Imote d.d. u stečaju, a prenosi Radio Imotski.

Podršku radnicima došli dati predstavnici lokalne oporbe, kandidati Josip Ćorić, Toni Garac, Dražan Bilopavlović, Ivica Kukavica, ali i vlasti iz Prološca, mada radnicima nije jasno zašto se g. Lasić pojavio. Vinarija je godinama u problemima, i ništa nije napravljeno po tom pitanju, a on sad došao dati potporu.

Normalno, ovo je sve potiho rečeno vašem reporteru, ljudi se plaše javno istupiti, plaše se za posao i još uvijek se nadaju da je opstanak vinarije moguć.

Stečajna upraviteljica je najavila za slijedeći četvrtak otkaze, u kojoj mjeri i kome, radnice ne znaju i zato organiziraju prosvjed i na taj dan pa pozivaju sve političke opcije, novinare i žitelje Krajine da im daju potporu.