Prvi čovjek siromašnog i malog Imotskog Ante Ðuzel ima - veliku plaćuOno što zaista bode oči, svakako je slučaj Imotskog u kojemu je gradonačelnik Ante Ðuzel sebi dao plaću veću od Bandićeve. Dok zagrebački gradonačelnik mjesečno prima 14.680 kuna, Ðuzel ima 15.500 kuna i šije Dubravku Šuicu za cijelih pet tisuća kuna

 

Isplati li se u ovoj državi biti ministar ili gradonačelnik, prema imovinskim karticama naših dužnosnika i nije lako prosuditi jer nekretnina i pokretnina ne nedostaje ni jednima ni drugima. Ni ministarske plaće nisu bogzna koliko veće od gradonačelničkih, a među gradskim ocima u najvećim hrvatskim gradovima najbolje su plaćeni Varaždinac Ivan Čehok (17.799 kuna) i osječki gradonačelnik Anto Ðapić (16.000 kuna), a najtanju platnu vrećicu ima dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica (10.450 kuna).
Prvi čovjek siromašnog i malog Imotskog Ante Ðuzel ima - veliku plaćuRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel prima 15.750 kuna, a tristotinjak kuna manje dobiva splitski poteštat Zvonimir Puljić. Prema zadnjem odresku plaće iz kolovoza koji nam je uredno dostavio, Puljićeva je plaća iznosila 15.497 kuna, a na ruke je primio 13.700 kuna jer mjesečno vraća kredit od 1.650 kuna u Volksbanci. Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić nedavno je sebi podignula plaću, pa umjesto 11.032 kuna, koliko je navela u imovinskoj kartici, po novome prima oko 13.000 kuna.
Zadarski gradonačelnik Živko Kolega ima 13.500 kuna, a Milan Bandić mjesečno prima 14.680 kuna.
Ono što svakako bode oči, kad se usporede plaće gradonačelnika velikih gradova s njihovim kolegama iz manjih sredina svakako je slučaj Imotskog u kojemu je gradonačelnik Ante Ðuzel sebi dao plaću veću od Bandićeve. Ðuzel mjesečno prima 15.500 kuna i šije Dubravku Šuicu za cijelih pet tisuća kuna!
Češljajući imovinske kartice gradonačelnika Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke te Zadra, Šibenika i Dubrovnika, već na prvi pogled vidi se da svatko od njih ima najmanje dvije nekretnine. Neki su, kao splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, ušli u politiku bogati vrijednim nekretninama, a neki su se dobro osigurali za vrijeme političkog mandata. Gradonačelnik Osijeka Anto Ðapić s nepunih 50 godina stekao je više od četiri milijuna kuna imovine, što pokretne što nepokretne.
Prema podacima Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, od 114 podnesaka građana ili političara, a zbog sumnje u sukob interesa, njih 68 odnosi se na lokalne čelnike. Trenutačno ima osam prijava na podatke iz imovinskih kartica, od čega ih se šest odnosi na lokalne dužnosnike, a dvije na državne dužnosnike.

piše Anita BELAK-KRILE
Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here