Prvi glas Imotske krajine 2006.

jelena-delipetarPOBJEDA JELENI DELIPETAR
Prvi glas Imotske krajine, koji se s poteškoćama i prekidima organizira još od konca 60-ih godina prošloga stoljeća, konstantno je predstavljao veliku glazbenu manifestaciju, barem kad je u pitanju dječji uzrast. Ovogodišnje organizacije ovoga ipak već pomalo zaboravljenog dječjeg festivala, uz potporu Pučkog otvorenog učilišta i njegovog ravnatelja Nikše Leke, prihvatio se Augustin Ago Kujundžić, svestrani umjetnik iz Grubina. Uz gotovo dvomjesečni trud i ogroman posao s djecom, a uz pomoć njihovih roditelja, sve je proteklo u najboljem redu. Istini za volju, smotra malenih imotskih pjevača-amatera nije odrađena uživo, a tome je više razloga. Uglavnom opravdanih.

Stikla Na ovogodišnjem Glasu krajine u natjecateljskom su dijelu nastupila 24 pjevača, a izvan konkurencije još nekolicina njih. Gledateljstvo u prepunoj kino dvorani zabavljao je i odlični imitator Tomo Vidošević, dok je grupa Exit te večeri imala ulogu pratećeg sastava. Za odličan razglas pobrinuo se tim Tonćija Domazeta.

S organizatorom Augustinom Kujundžićem popričali smo o dojmovima i ishodu ove manifestacije.

– Gotovo dva mjeseca radio sam na ovom projektu i nije mi žao. Osim što sam ih učio pjevanju i ponašanju na pozornici, s djecom sam postupao pedagoški i profesionalno. Oni su uzvratili na najbolji mogući način, dobrim pjevanjem i pristojnim ponašanjem. Uz malu podršku sponzora, sve je proteklo u najboljem redu. Stoga ovom prigodom zahvaljujem čelnim ljudima Grada, vodstvu PUO-a, Modi In, tvrtkama Kuprić d.o.o., Impuls sport d.o.o., Pekanović, Toni benzu, Dujmexu, Terranovi, Procesoru, zdravljaku Imotska krajina, zlatarskom obrtu Puljiz, autolimarskoj radionici Damira Kujundžića, M-Style-u… nadam se da nisam nekoga zaboravio.

ago Upitali smo Agu kako komentira negativan osvrt na ovu manifestaciju, emitiran u programu Radiopostaje Imotski.

– Osobno ni u ludilu ne bih govorio ili pisao o onome što nisam vidio i čuo, pogotovo ako će to drugima naškoditi. Lajanje i pljuvanje po tuđem radu nije u mom žargonu, pa o tome ne želim niti razmišljati. Zločesti neka svoju zloću žive kako znaju. Ja sam samo strpljiv radnik koji se ne boji rada, a to mogu potvrditi svi oni koji su do sada sa mnom surađivali. Bio sam urednik festivala, ali sam sve radio u dogovoru s izvođačima, jer upravo oni čine taj festival, a ja i svi oni koji ubuduće budu uključeni u organizaciju Prvog glasa krajine predstavljaju samo logistiku. Nisam čuo spomenuti komentar, ali znam da je sve odrađeno korektno i profesionalno. Uostalom, glasove su zbrajali sami izvođači – glasove publike pet izvođača, glazbeni tehničar i predstavnik Učilišta, a glasove žirija dvije izvođačice i jedna od hostesa. Naravno, sve uz moj nadzor.

Bilo kako bilo, djeca su bila radosna i razigrana te su predstavljala pravi melem za oči i uši.
Najviše razloga za slavlje imala je Jelena Delipetar koja je slavila kao ukupna pobjednica, ali i dobitnica nagrade za najbolji styling.

Evo i svih nagrađenih izvođača:
GRAND-PRIX (1. MJESTO PO IZBORU PUBLIKE):
JELENA DELIPETAR – Najbolja glumica
1. NAGRADA ŽIRIJA:
KATARINA RAOS – Il treno per Genova
2. NAGRADA ŽIRIJA:
MAJA IVKOŠIĆ – Jesen u meni
3. NAGRADA ŽIRIJA:
ABBA SA IZVORA VRLJIKE: Mamma mia
NAGRADA ZA NAJBOLJU PLESNU SKUPINU:
Plesna grupa Ane Nenadić
NAGRADA ZA NAJBOLJI STYLING:
Jelena Delipetar

(A. L.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here