“Imostroju” manja komunalna naknada

KRAJ BLOKADE RAČUNA POTPISAN SPORAZUM IZMEÐU GRADONAČELNIKA
IMOTSKOG ANTE ÐUZELA I IVANA KARINA

"Imostroju" manja komunalna naknada

Sporazumom o načinu obročne otplate duga za komunalnu naknadu, te čvrstim uvjeravanjem Grada Imotskog da će se smanjiti komunalna nadoknada Imostroju, kao i svim proizvodnim tvrtkama u Imotskom, riješen je i problem koji je posljednjih dana bio temom dana u ovom kraju

{sidebar id=4} IMOTSKI – Zajedničkim potpisivanjem Sporazuma o načinu obročne otplate duga za komunalnu naknadu, između gradonačelnika Imotskog Ante Ðuzela i vlasnika tvrtke Karin univerzal inženjering d.o.o. tvornica Imostroj, te čvrstim uvjeravanjem Grada Imotskog da će se smanjiti komunalna nadoknada Imostroju, kao i svim proizvodnim tvrtkama u Imotskom, riješen je i problem koji je posljednjih dana bio temom dana u Imotskom.

Reagiranje na prozivke

Naime, vlasnik Imostroja Ivan Karin nakon blokade računa njegove tvrtke od strane grada Imotskog na ime dugovanja za komunalnu naknadu u iznosu od 433.099 kuna, te nezadovoljan mjesečnom visinom te naknade od oko 30 tisuća kuna, zaprijetio je zatvaranjem Imostroja i otpuštanjem 40 radnika, te prozvao Grad Imotski da upravo s enormno visokom komunalnom naknadom ne želi pomoći proizvodnim tvrtkama, a što su u predizborno vrijeme obećavali.
Reagirao je na prozivke i gradonačelnik Ante Ðuzel, istaknuvši da grad ne može biti socijalna ustanova, te da su zakonom svi dužni plaćati komunalnu naknadu, jer je to važna stavka u proračunu svake jedinice lokalne samouprave, pa tako i grada Imotskog.

Dvanaest rata

Reagirali su i članovi sindikata, prozvavši grad Imotski da ne potiče proizvodne djelatnosti, bilo je i medijskih prepucavanja, da bi se u četvrtak ipak postigao sporazum.
U sporazumu o načinu obročne otplate duga Imostroja gradu Imotskom, konstatira se da je Imostroj dužan za komunalnu naknadu 433 tisuće kuna i da će ih podmiriti u dvanaest rata u iznosima od po 36 tisuća kuna mjesečno. Grad će odmah deblokirati račun Imostroja, ali i pridržava pravo ponovne blokade, ako se sporazum ne bude poštovao. Ipak ono najvažnije jest uvjeravanje gradonačelnika da će se na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća početkom veljače donijeti odluka o značajnom smanjenju komunalne naknade i do pedeset posto, ne samo Imostroju, nego i svim tvrtkama u gradu Imotskom koje se bave proizvodnjom i upošljavaju radnike.

Braco Ćosić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here