Nakon sedam godina koliko je vršio funkciju pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno-prometne poslove u Općini Baška Voda, smijenjen je Tonći Topić.

Dugogodišnji baškovoški pročelnik bio je desna ruka načelnika Joska Roščića, međutim ”ljubav” je pukla pa je Topićevu smjenu i potpisao Roščić koji nam je samo kratko kazao da je ovakvu odluku donio po nalogu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čiji su službenici prilikom inspekcijskog nadzora utvrdili brojne nepravilnosti u pročelnikovom radu.

Nakon dobivenog otkaza, Topić i dalje ostaje raditi u Općini i to kao savjetnik, a u njegovu fotelju će, kako doznajemo, ”sjesti” mlada snaga – Mare Mihajlović, dosadašnja viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za proračun i financije.

O kakvim je zapravo utvrđenim nepravilnostima u radu riječ, nismo uspjeli doznati od Roščića, ali zato smo ovo pitanje postavili Topiću koji isto nije znao dati odgovor.

– Moj otkaz nije nikakva čudna stvar, načelnik je odlučio promijeniti svoje suradnike što je njegovo pravo. Već duže vrijeme nam se razmimoilaze mišljenja i nije bio zadovoljan mojim rezultatima. Što se tiče inspekcijskog nalaza, tu nema nikakvih nepravilnosti vezanih za moj rad jer, koliko sam ja upoznat, inpekcijski nalaz zapravo i ne postoji niti je vršen ikakav nadzor, kazao je Topić dodavši da sa funkcije pročelnika odlazi čista obraza.

– Sada ću biti preraspoređen na radno mjesto savjetnika i to uz istu plaću i manja zaduženja tako da doista nemam reći ništa negativno vezano za svoju smjenu i Roščićev potez – kazao je Topić.Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here