Razgovor: Branimir Jonjić – fenomen Sportskog društva Grubine

branimir-jonjićHtjeli mi to priznati ili ne, nekadašnja glavna sportska događanja po imotskoj krajini u obliku malonogometnih turnira danas su spala na izuzetno nisku razinu organizacije i posjećenosti.
Svi pamtimo vrhunske utakmice, završnice i manifestacije pred punim tribinama koje su krasile mnogobrojne turnire diljem krajine, no danas se ti isti turniri jedva održavaju, a neki čak prekidaju tradiciju održavanja na opće nezadovoljstvo i žalost njihovih mještana.

Ipak, iz svog tog sivila uzdignulo se Športsko društvo Grubine koje već treću godinu zaredom organizira Malonogometni turnir Kraljice Hrvata koji svojom organizacijom, atmosferom i entuzijazmom podsjeća na dobra stara vremena dodatno poboljšana s modernim alatima marketinga i najboljim igračima futsala na ovim prostorima.
Kako bi se bolje upoznali s ovim svojevrsnim fenomenom turnira u Grubinama, za razgovor smo zamolili predsjednika ŠD Grubine, Branimira Jonjića koji nam je otkrio o čemu se zapravo radi.

Prije svega, recite nam kako je počela priča o ŠD Grubine ?
Samo Društvo osnovano je još 2007. godine i i bilježi veliki uspjeh izgradnje ŠC Kraljica Hrvata na kojem se danas odigravaju mnogobrojne manifestacije, između ostalog i MNT Kraljica Hrvata koji je primarni predmet ovog razgovora. Dolaskom novih generacija željnih dodatnog prosperiteta našeg mjesta Društvo je doživjelo reorganizaciju u rujnu 2013. godine. Valja napomenuti kako su svi bivši članovi Društva ostali na raspolaganju nama i uvelike pomažu sa svojim iskustvom i stečenim znanjem.
Društvo je sa svojom pomlađenom postavom postavilo jasne ciljeve koji su uključivali modernizaciju, transparentnost i rezultate koji će biti od koristi svim našim mještanima. Vremena nije bilo previše pa smo zasukali rukave i počeli radove na administrativnom ali i infrastrukturalnom planu.
Namjerno ne spominjem imena u strahu da nekog ne izostavim jer ima tu mnogo ljudi koji su zaslužni za uspjeh ŠD Grubina.

Prvo izdanje MNT Kraljica Hrvata bilo je 2014. godine, kako je prošlo?
Prošlo je na sveopće zadovoljstvo i oduševljenje svim članova i prijatelja Društva.
Već smo prve godine prikupili zavidan broj od 32 ekipe u seniorskom dijelu, pokrenuli natjecanje mlađih kategorija te krenuli sa spektakularnim turnirom prezimena Grubina koji je fenomen sam za sebe.
Ovim putem želio bi se zahvaliti svim mojim sportskim prijateljima koji su prepoznali naš trud i doveli svoje momčadi na potpuno novi turnir, na nepoznati teren.

Od tada pretpostavljamo da je bilo puno lakše djelovati ?
Zasigurno! Stvorili smo jednu finu priču i što je najvažnije po završetku turnira odmah najavili još veći spektakl slijedeće godine. Iznimno mi je drago što nismo razočarali nikoga pa smo 2015. godine turnir podigli za stepenicu više.
Nastupilo je preko 350 igrača u seniorskom dijelu, cca 100 igrača na turniru prezimena te veliki broj igrača ispod 16 godina uz prosjek gledatelja od 900 po utakmici, dok je u završnici turnira na tribinama ŠC Kraljice Hrvata bilo premalo mjesta da se prime svi zainteresirani posjetitelji.
Očekivana reakcija je bila ta da su mnogobrojni sponzori prepoznali neupitnu kvalitetu rada našega Društva te su nam dali potporu u raznim oblicima. Najbolji indikator je bio što se u naše Društvo učlanio rekordan broj novih članova od kojih veliki dio opada na pripadnice ljepšeg spola.

Čime se Društvo još bavi mimo turnira Kraljice Hrvata i koji su dugoročni ciljevi ?
Društvo organizira mnogobrojne manifestacije od kojih možemo izdvojiti tradicionalni Grubinjski krnjeval, razne predstave, projekcije filmova, radne akcije, organizacije koncerata i zabavnih događaja.
Potpomažemo rad drugih kolektiva i društava u Grubinama ali i šire u nadi da ćemo naše podneblje učiniti još boljim poligonom za kulturni, društveni i sportski razvoj.
U planu imamo nadogradnju ŠC Kraljica Hrvata (dodatna prostorija, tuševi …), asfaltiranje i adaptacija košarkaškog terena za kojeg bi volili da nosi ime velikog čovjeka i zaljubljenika u košarku – Domagoja Jonjića-Domače, obnova igrališta u Šomanovim dračama te naravno podizanje rada Društva podići na još viši nivo.

I na kraju, bliži nam se Malonogometni turnir Kraljica Hrvata 2016., što očekujete ?
Pripreme pa i prijave za ovogodišnju manifestaciju su dobrano krenule.
Dogovorena je i suradnja sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Općinom Podbablje i mnogim sponzorima koji su nam omogućili da ove godine pobjedniku seniorskog turnira uručimo novčanu nagradu od 15.000 kuna.
Najavljen je dolazak ekipa iz cijele Županije ali i iz drage nam Hercegovine.

Slobodno mogu najaviti i više nego uzbudljivu atmosferu na turniru prezimena, te uvijek napetu sportsku borbu na turniru mlađih kategorija.

Sve ovo gore navedeno odvijati će se pred prepunim tribinama kao i prošlih godina u ambijentu kojeg se nebi posramili i puno veća mjesta i gradovi.
Prijaviti se možete do 5.08. preko broja mobitela 091 33 33 097 ili preko službene Facebook stranice Društva.
Veselimo se ovogodišnjem turniru Kraljice Hrvata i sve pozivamo da budu dio ove lijepe priče – zaključio je predsjednik Branimir Jonjić.

grubine turnir