josip_puljiz081108.jpgPredstavite se ukratko za one koji Vas ne poznaju baš najbolje?
U nogometu sam kao igrač bio aktivan do 26 godine, a iza toga kao trener, što znači da više od 40 godina aktivno sudjelujem u ovoj igri i to mi je nakon obitelji najvažnija stvar na svijetu. Do sada sam bio trener u Mračaju, Drinovcima i Imotskom.

Nakon otkaza prvom treneru Anelu Karabegu preuzeli ste momčad. Kakva su Vaša očekivanja u preostala tri kola?
Očekivanja su velika jer to ova momčad zaslužuje. Nikome se nećemo predati. Nadamo se osvajanju minimalno 4 boda, ali to ne znači da nećemo napasti svih 9. Optimističan sam i momčad mi daje pravo na to.

Jeste li očekivali da će Vam Uprava povjerit zadatak vođenja momčadi do kraja polusezone? Ipak su pred nama vrlo važne utakmice koje mogu usmjeriti daljnji tijek sezone.
Moram biti iskren i priznati da nisam očekivao, ali se nadam da ću tu njihovu odluku opravdati u svakom pogledu. Pošto sam orijentiran više na mlađe uzraste i na asistiranje prvom treneru, mislio sam da će Uprava odmah dovesti prvog trenera. No kako sam već naveo, nadam se radi sebe i ovih divnih momaka koje treniram da ćemo postići dobar rezultat te opravdati očekivanja Uprave kluba.

Što je, po Vama, uzrok lošeg rezultata u dosadašnjem tijeku prvenstva?
Pa, mišljenja sam da je glavni razlog nenadano loš start nakon odlično odrađenih priprema gdje smo nanizali par hvale vrijednih rezultata. Time se u našu momčad uvukla neka nervoza i igrači automatski nisu uspijevali davati svoj maksimum pod tim pritiskom. Važno je napomenuti da nas ni sreća baš nije mazila nego nam je par puta baš okrenula leđa. Sjetimo se samo utakmica sa Pomorcem, Istrom, Slavoncem i Trogirom gdje smo u zadnjim trenucima gubili već osvojene bodove. No nadam se da ćemo do prvenstvene pauze skupiti dovoljan broj bodova koji bi nam garantirao miran rad i mirnije proljeće.

imotski_slavlje081108.jpgNakon utakmice sa Segestom, završili ste na rukama igrača. Očito ste uspjeli napraviti dobar odnos s njima. Koliko baš ta kemija među Vama i igračima ima zasluge u dobrim partijama koje je Imotski pokazao u dvije utakmice pod vašom palicom?
Mišljenja sam da ovi igrači mogu puno više nego što su dosada pokazali. Dao sam im malo više slobode i odmah su pokazali svoje pravo lice u utakmici sa Segestom koju smo trebali dobiti i više od 2 razlike. Prošla su vremena krutog ruskog načina treniranja i sustava rada, jer danas sa igračima treba živjeti 24 sata i biti im prijatelj, ne diktator.

Osjećate li pritisak dok vodite prvu momčad a konstantno se traži novi trener?
Ma nema nikakvog pritiska. Želja mi je da se što prije nađe prvi trener kako bi uz par pojačanja odveli ovu ekipu gdje joj je i mjesto, a to je sami vrh tablice. Nadam se da će se to i ostvarit na radost svih naših divnih navijača.

Kako komentirate zadnje istupe mladih nogometaša Peraka i Rašića prema novinaru SN-a?
Odmah sam osudio njihove postupke i na prvom ih treningu ukorio te razgovarao sa njima. Rekao sam im da moraju biti gospoda i izvan terena.  Na njima je da treniraju i igraju te daju sve od sebe, a ne komentirati ocjene. No kako svi griješimo ne treba ni ovaj njihov čin gledati pod posebnim povećalom. Dovoljna im je kazna osuda imotske javnosti.

Očekujete li da možda postanete prvi trener i u proljetnom dijelu ako polučite dobre rezultate do kraja polusezone?
Moram iskreno priznati da ne očekujem, jer kako sam već naveo, zanima me isključivo rad sa mlađim uzrastima te pomaganje u radu s prvom ekipom. Novom treneru koji dođe na proljeće želim puno uspjeha i naglašavam da će imati svu moju podršku kako u savjetima tako i u samom treniranju momčadi.

Kakve su Vam ambicije u budućnosti?
Kao što sam i naveo, isključivo rad sa mladima, jer svijet ipak na njima ostaje. Pogledajte danas naše kadete koji gaze sve pred sobom. To je pravo bogatstvo našeg kluba i uvjeren sam da će iz te ekipe izrasti par igrača koji će sutra postati okosnica prve momčadi.

Poruka za najvjernije navijače kluba?
Želim ih samo pozvati da navijaju za naš klub kao i do sada bez obzira tko sjedio na klupi. Mi ćemo se svi zajedno truditi da ih što više uveseljavamo, jer se nogomet i igra zbog publike. Ovom prilikom pozivam sve naše navijače, a posebno Galantare iz Zagreba da dođu na sljedeću utakmicu i bodre nas u što većem broju. Njihova pomoć u nedjelju će nam biti dragocjena i nadam da će rezultirati time da ćemo se vratiti puna plijena u Imotski. Veliki pozdrav svim našim navijačima gdje god bili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here