RAZGOVOR: Rođeni Imoćanin Alen Ostojić HSLS-ov zastupnik u Zagrebu

22.01.2016., Zagreb - Gradski zastupnik Alen Ostojic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Rođeni Imoćanin Alen Ostojić (HSLS) u Zagrebu živi od desete godine. S roditeljima se doselio na Pantovčak, a sada je u susjednim Šestinama.

– Mama je radila u zajednici općina, a otac je bio sudac. Dobio je posao u Zagrebu i zato smo se odselili – kazao je Ostojić koji jako dobro poznaje taj dio grada jer tamo živi gotovo cijeli život. Rado se sjeća života u Imotskom. Stanovao je u zgradi gdje i Zvonimir i Dražen Boban.

Da nije bilo rata, bio bi ugostitelj

– Bilo je super, imali smo nogometno igralište ispred zgrade i svi su se zajedno družili, i starija i mlađa djeca – prisjeća se Ostojić.

Kao student Fakulteta političkih znanosti zainteresirao se za ugostiteljstvo te je vodio kantinu na fakultetu. Tamo je, da privuče ljude, organizirao turnire u jambu, beli i drugim društvenim igrama. Da nije bilo rata u kojem je sudjelovao kao policajac, siguran je da bi bio ugostitelj. Još je ranije, kao srednjoškolac, pokazao poduzetnički duh i presnimavao kasete i prodavao ih po bivšoj državi.

U Zagrebu se istaknuo kao inicijator borbe protiv grafita, a sam je u životu skrivio dva. Prvi kao dječačić kada je na tetinoj fasadi travom napisao “živio 1. maj”, zbog čega je bio kažnjen, a drugi u srednjoj školi kada je na fasadi djevojci izjavio ljubav. No, osim grafiterskog vandalizma, kroz zastupničku aktivnost bavi se pitanjem sigurnosti u gradu. Napravio je strategiju sigurnosti u kojoj je obuhvatio videonadzor te smatra da se moraju odrediti pravila za rukovanje kamerama na javnim površinama i uvjetima za korištenje i održavanje snimki. Sada čeka da je gradonačelnik, za kojeg drži da je prihvatio puno dobrih prijedloga za poboljšanje sigurnosti, uzme u razmatranje. Ostojić je svoj politički rad počeo u SDP-u kada je 1990. postao njihov predsjednik Foruma mladih, a iste je godine u Kockici, pri otvaranju zgrade, priredio diskozabavu za otvorenje te kasnije tamo vodio kafić. Tih je devedesetih s Helgom Vlahović i Toninom Piculom organizirao i aukcije slika. Iz SDP-a je izašao jer se zaposlio u policiji, 2000. je ušao u HSLS, a od 2001. je bio na više pozicija u Ministarstvu gospodarstva.

Uživa u očinstvu

Prije tri mjeseca, s 50 godina, dobio je treće dijete, zbog čega je neizmjerno sretan.Djevojčicu Emmu ima sa suprugom Dijanom, a iz prvog braka sa srednjoškolskom ljubavi Majom još ima kćeri Alenku i Petru.

– Kad sam dobio Alenku i Petru, bio sam u ratu, kasnije u policiji i nisam toliko sudjelovao u odrastanju. Sad uživam u očinstvu i presretan sam što su starije kćeri prihvatile sestru – kazao je Ostojić.

Šetnja i ribolov

Nedostatak vremena ribolov je stavilo u drugi plan

Šetnja – nema puno vremena, no uvijek ga nađe za šetnju kvartom. Muči ga što 85 kuća na Gornjem Prekrižju nema kanalizaciju

Rad u udrugama – vodi Hrvatsku udrugu menadžera sigurnosti i član je Udruge za očuvanje Šestina

Ribolov – jako ga voli i ranije se mnogo rekreativno bavio ribičijom, no s obzirom na nedostatak vremena, odavno nije bio

Izvor: Večernji.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here