obilinovic1-300110U vrijeme kada zeleni travnjaci miruju i kada se s nestrpljenjem očekuje da lopta krene s centra, našli smo se s brzonogim napadačem i po mnogima najboljim igračem Druge hrvatske nogometne lige Romanom Obilinovićem u poznatom gradskom kafiću ,,Paško” gdje smo u toploj atmosferi popričali o tipičnim nogometnim temama. Biti iskren i pošten poput njega danas je vrlo teško, gotovo nezamislivo. Imotski bi se trebao ponositi kakvog nogometnog dragulja ima u svojim redovima.

NK Imotski je na kraju jesenskog dijela prvenstva Druge hrvatske lige završio na trećem mjestu. Koji su daljnji ciljevi kluba?

Obilinović: Ambicije kluba su visoke, a to je ostati pri vrhu, pa i pokušati osvojiti prvo mjesto. Mi igrači svakako ćemo se potruditi napraviti još veće iznenađenje i pokušati plasirati se u Prvu ligu. Raspored nam je na početku dobar, što ćemo znati iskoristiti

Kakvo ozračje vlada među vama igračima?

Obilinović: Dobra smo klapa, a takvi ćemo i ostati. Najvažnije je da surađujemo i ne vidim razloga za drukčije ozračje.

Iz kluba su otišli Lojić, Mandarić i Radošević. Tko dolazič

Obilinović: Došli su Kolić i Šimić, vrlo kvalitetni igrači. Imamo i nekoliko dobrih juniora na koje se oslanjamo i koji su željni dokazivanja. To su Maras, Šantar, Obilinović i Perković. Njihovo vrijeme dolazi, sigurno će eksplodirati.

Kako ti se sviđa Imotskić

Obilinović: Ovdje mi je zaista dobro, ljudi su me lijepo prihvatili i stvarno uživam.

Osobne želje u godini koja je pred nama?

Obilinović: Očekujem prvenstveno zdravlje, a potom ulazak kluba u Prvu ligu. Imotski to zaslužuje u svakom pogledu.

Kako komentiraš neodlazak Hrvatske na SP?

Obilinović: Ključna je bila ona utakmica s Ukrajinom u Zagrebu. Tu smo prosuli bodove, ali bilo je dosta pehova i s ozljedama važnih igrača, što je također prevagnulo.

Tko su po tebi favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva?

Obilinović: Teško je tu biti pametan. Po meni su Englezi s jednim Capellom na klupi glavni favoriti, potom Brazil i Nizozemska.

obilinovic2-300110Već 7. veljače očekuje nas novi ždrijeb kvalifikacija za EP 2012. Što bi po tebi moglo koristiti reprezentaciji u tom ciklusu kvalifikacijač

Obilinović: Siguran sam da ćemo se plasirati na sljedeće Europsko prvenstvo, bez obzira na ždrijeb. Imamo dobru reprezentaciju, a kad me već pitate, sigurno je kako bi reprezentaciji koristilo i malo sreće.

Pratiš li redovito Ligu prvaka?

Obilinović: Naravno. Barcelona će ponovno osvojiti naslov. To je momčad koja igra najmoderniji nogomet u svijetu i imaju najbolje igrače. Pogledajte im samo veznu liniju i napadače, sve vam govori.

Imaš li trenutno konkretnih ponuda drugih klubova?

Obilinović: Imam nekoliko ponuda iz Slovenije, točnije iz Kopera i Drave Ptuj, ali budući da me ugovor s Imotskim veže još godinu i pol dana, namjeravam to odraditi do kraja.

Razgovarao: Darko LONČAR

Foto: Branimir BOBAN

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here