Ružica Erkapić Vučko: HDSSD će u Imotskom izazvati pozitivan šok

ruzica erkapic_vucko_160113Ružica Erkapić – Vučko, predsjednica novoosnovanog ogranka HDSSD-a Imotski te ujedno i trenerica ženskog rukometnog kluba „Imota“, samo tri dana nakon što je izabrana za šeficu nove imotske političke stranke, prvi put govori u javnosti za naš portal o politici, lokalnim izborima i stanju u ŽRK Imota.

Razgovarao: Darko Lončar

Otkud ideja za aktivacijom u politici ?
– Loša ekonomska situacija, kako u regiji, državi, pa i u samom Imotskom, natjerala nas je na to, pa i mene osobno, da krenemo u osnivanje nove stranke i pokušamo nešto dobro napraviti za ovaj kraj.

Kao predsjednica novoosnovanog HDSSD-a Imotski, kakvi su Vam planovi, što očekujete u budućnosti i na predstojećim lokalnim izborima?
– Plan nam je prije svega, raditi na ostanku mladih u Imotskom i Imotskoj krajini, jer inače, neće biti dobro. Također, želja nam je probuditi ljude, posebno one koji nisu politički aktivni. Mi smo uvijek otvoreni za sve koji nam se žele pridružiti. Želimo širiti pozitivnu vibraciju. 

Hoće li ovi lokalni izbori biti zanimljiviji od prošlih?
– Vjerujem da hoće, prvenstveno iz razloga jer vlada jedna apatija. Ljudi su siti svega i željni su promjena. Imotski je uvijek isti i to treba mijenjati.

S kim mislite sklopiti koaliciju?
– Za sada ni s kim. Kod nas se radi timski i dok vrh stranke ne odluči drukčije, nema koaliranja.

Ako izborite bar jedno mjesto u gradskom vijeću, čemu se ujedno nada i sam predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović,  na što ćete točno poticati, predlagati?
– Predlagati ćemo nove projekte s ciljem zapošljavanja mladih te poticati na život, na pravo glasa bez ikakvog straha. Također ćemo poticati i ekološke projekte, jer je ekologija u Imotskom, katastrofalna. Mislim da će HDSSD u Imotskom biti jedan pozitivan šok.

Tko bi po Vašem mišljenju trebao biti slijedeći imotski gradonačelnik, aktualni Ante Đuzel ili Ivica Kukavica?
– Osobno mislim kako će Đuzel ostati gradonačelnik jer je HDZ godinama jak u Imotskom, no mi, opet ponavljam, nećemo podržati nikoga. Tko god bude gradonačelnik slijedeće 4 godine, neće mu biti lako, jer ovaj grad naprosto treba oživjeti. Surađivati ćemo tko god on bio, ali se nećemo dati manipulaciji.

Smatrate li da je Đuzel dobro vodio grad Imotski zadnjih 8 godina?
– Ne mogu reći kako nije ništa napravio, ali ne mogu reći ni da je napravio puno. Situacija u gradu sve govori, no nije sve ni na jednom čovjeku. Možda su svi oko njega mogli više napraviti.

Budući da ste ujedno i trenerica ženskog rukometnog kluba „Imota“, koji su stvarni dometi tog kluba?
– Naši su dometi, upasti u drugu ligu. Za 5 ili 6 godina, možda i nešto više, ako se klub bude pravilno razvijao. Ovo je podneblje ko stvoreno za sport. Kad djecu makneš od droge i kafića, napraviš puno.

Kako se financirate odnosno kako pokrivate troškove?
– U ovoj godini očekujemo puno veću podršku grada. Prošle godine imali smo manju podršku, krpali smo se uz pomoć par sponzora, donacija, ali i uz pomoć roditelja. 

Pratite li svjetsko muško rukometno prvenstvo?
– Naravno. Čak i prilagođavamo treninge, kako bi i djeca mogla gledati. 

Do kud mogu naši dečki dogurati bez Balića i Lackovića?
– Bez obzira na sve, mogu stići do polufinala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here