Rumunjska dala novčanu potporu dokumentarcu “Gangster te voli”

Nediljko Babić Gangster - Imotske novine

Dokumentarni projekt »Gangster te voli« Nebojše Slijepčevića, u produkciji Restarta i Fade Ina, dobio je na natječaju rumunjskog Nacionalnog filmskog fonda CNC potporu u iznosu 26 tisuća eura, izvijestio je  Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Film prati bračnog posrednika iz Imotskog, Nedjeljka Babića koji je prije 25 godina ostavio posao parketara kako bi se posvetio novoj karijeri, spajanju usamljenih muškaraca i žena. Zahvaljujući uspješnosti, ali i zvučnom nadimku – Gangster, brzo se proslavio. U Imotskom vodi agenciju »Nada« i udrugu »Dalmatinski samci« kroz koju mnogi pokušavaju riješiti svoj bračni status.

Po riječima redatelja Nebojše Slijepčevića, taj projekt dosad je odlično prihvaćen na međunarodnim prezentacijama u Europi, što pokazuje kako se film bavi univerzalnom temom i kako vrlo specifični humor Dalmatinske zagore prelazi međudržavne granice. Projekt je sada u fazi pretprodukcije, film će se snimati od srpnja do prosinca, a njegov završetak očekuje se sredinom 2012. kada kreće u kino distribuciju.

Nebojša Slijepčević autor je televizijskog dokumentarnog serijala za mlade »Direkt«, a debitirao je prije dvije godine kratkim igranim filmom »Šamar« (2009.) koji otvara omnibus »Zagrebačke priče«. Za kratkometražni dokumentarac »Za četiri godine« osvojio je EDN Talent Grant na Sarajevo Film Festivalu 2007.

Film »Gangster te voli« sufinanciran je sredstvima HAVC-a, a njegov rumunjski koproducent je »Subcultura« uglednog rumunjskog producenta Florina Iepana. (nl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here