RunovićiU utorak 28. studenoga, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Gospe od Karmela- Runovići proslavilo je dan svoga zaštitnika kojeg su svojom nazočnošću uveličali ostali članovi OFS-a pristiglih iz bratstava koja djeluju na području Imotske krajine.

Uz članove iz domaćeg bratstva OFS-a Runovići slavlju su se pridružili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župa: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci, a svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe od Karmela, na kojoj su se u molitvama prisjetili preminulog fra Vinka Prlića, predvodio je koordinator OFS-a Imotske krajine fra Zoran Kutleša uz suslavlje domaćeg župnika i duhovnog asistenta OFS-a Runovići fra Mladena Prolića, fra Nedjeljka Čarapića, župnika Podbablja i duhovnog asistenta OFS-a Podbablje, fra Vinka Gudelja, župnika Prološca i duhovnog asistenta u prološkom OFS-u, fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta OFS-a Vinjani, fra Frane Lace, župnika Zmijavaca i duhovnog asistenta OFS-a Zmijavci, te fra Josipa Sušića, župnika u Vinjanima i fra Zorana Jonjića, župnika u Studencima.

Čestitavši svim članovima mjesnog bratstva u Runovićima njihov dan fra Zoran je u svojoj poticajnoj homiliji istaknuo važnost štovanja Svih svetih Franjevačkog reda napomenuvši kako “danas slavimo i blagdan sv. Jakova Markijskog, sveca koji je hodao i našim krajevima” istaknuvši kako je dosta svetaca na koje se možemo ugledati te je sve nazočne trećeredce pozvao na svetost te kazao da svi kao vodilju na takvom putu uzmu Evanđelje.

Uvod u današnju svečanost bio je pozdravni govor runovićkog župnika fra Mladena Prolića, a potom i molitva Večernje, a uoči svete mise održana je svečanost na kojoj je župljanin Petar Ljubičić pred fra Zoranom Kutlešom i mjesnom ministrom OFS-a Runovići Ivanom Lešinom primljen u novicijat čime je za njega započelo vrijeme početne formacije i primanja u Red koje traje najmanje godinu dana.

Za vrijeme svete mise na kojoj je sudjelovala i Mila Šuto, područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva prikupljala se milostinja za najpotrebnije župljane u župi Runovići, a cijeli program proslave završio je zajedničkim druženjem u župnoj kući. Ovim događajem završila su ovogodišnja zajednička okupljanja članova OFS-a Imotske krajine.

Izvor: Nadbiskupija Splitsko-dalmatinska

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here